Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Ukončit sezonu? Zatím ne, zní od vedení basketbalové Euroligy

S ukončením sezony zatím nepočítá vedení Evropské ligy basketbalistů. Soutěž má pokračovat, jakmile to situace dovolí. A zatím také v nezměněném formátu. Exekutiva stejně přistupuje i k nižšímu EuroCupu.

Jan Veselý v dresu Fenerbahce
zdroj: ČTK/DPA autor: Andreas Gora

Evropská liga, kterou neřídí mezinárodní federace FIBA, ale zúčastněné kluby, byla zastavena 12. března po odehrání 28 z 34 kol základní části.

Pokračování soutěže bude podmíněno tím, že bude zajištěno zdraví a bezpečnost všech aktérů. Vedení Euroligy oznámilo, že se bude řídit doporučením zodpovědných úřadů a lokálních vlád.

"Prioritou je dokončení sezony 2019/20 v současném formátu, tedy odehrání zbytku základní části, play-off a Final Four," uvedlo vedení Euroligy.

Závěrečný turnaj v Kolíně nad Rýnem je na programu v krajně nepravděpodobném termínu 22. až 24. května. Český basketbal má v prestižní soutěži zastoupení v Janu Veselém z Fenerbahce Istanbul, kterému aktuálně patří poslední postupové osmé místo v osmnáctičlenné tabulce.

Předčasně ukončena již byla Evropská liga žen, která je v gesci FIBA a v níž měl USK Praha hrát čtvrtfinále, pokračovat nebude ani Evropský pohár v obou kategoriích. O osudu Ligy mistrů, ve které si čeští šampioni z Nymburka zajistili účast ve čtvrtfinále, má FIBA jednat 30. března.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články