Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

FIBA přerušila všechny soutěže, pokračovat nebude ani Euroliga basketbalistů

Federace FIBA kvůli pandemii koronaviru s úderem pátku pozastavila veškeré své soutěže. Týká se to i Evropské ligy žen s účastí USK Praha a Ligy mistrů mužů, kde hraje Nymburk. Ke stejnému kroku sáhla i Euroliga basketbalistů spadající pod asociaci ULEB.

Basketbalistky USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Po zvážení současné situace s koronavirem jsme se rozhodli od pátku 13. března přerušit všechny soutěže FIBA. Jde nám o ochranu zdraví hráčů, trenérů, rozhodčích a fanoušků," uvedla FIBA. Federace bude situaci monitorovat na každodenní bázi a poté rozhodne o tom, zda budou moci soutěže opět pokračovat.

Kvůli koronaviru už basketbalistky USK ve středu neodehrály úvodní čtvrtfinále Evropské ligy s italským Schiem. Zápas se měl původně konat bez diváků, nakonec ho ale české ministerstvo zdravotnictví kvůli opatřením proti šíření viru zrušilo úplně.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky Schia dojely do Prahy zbytečně

Basketbalisté Nymburka ještě stihli v úterý vyhrát druhé osmifinále Ligy mistrů na půdě tureckého celku Bandirma, ale zahájení čtvrtfinálové série s AEK Atény se 24. března nedočkají.

"Velmi nás daná situace mrzí vzhledem k tomu, jak dobře v této sezoně hrajeme. Pevně doufáme, že se soutěž obnoví co nejdříve a budeme moct pokračovat tam, kde se sezona Ligy mistrů přerušila," uvedl výkonný ředitel nymburského klubu Ondřej Šimeček.

"Víme, že FIBA a vedení Ligy mistrů dělaly vše pro to, aby soutěž mohla pokračovat, ale v současné situaci, kdy týmy nejsou schopny garantovat uspořádání zápasů a cestování na ně, tak to bylo nejrozumnější možné řešení," dodal představitel nejlepšího českého týmu.

Ve středu po potvrzené nákaze jednoho z basketbalistů Utahu přerušila sezonu zámořská NBA. České basketbalové soutěže po nařízení vlády o zákazu akcí s více než 100 účastníky mají pokračovat bez diváků.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články