Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Thomasová z USK je nejlépe bránící hráčkou Euroligy

Hájit vlastní koš ona prostě umí. Opora basketbalistek USK Praha Alyssa Thomasová byla vyhlášena nejlépe bránící hráčkou Evropské ligy. Osmadvacetiletá Američanka ovládla v přerušené soutěži statistiku doskakování a získaných míčů. Anketu evropské sekce mezinárodní federace FIBA vyhrála před krajankou Elizabeth Williamsovou z Fenerbahce a španělskou spoluhráčkou z USK Cristinou Ouviňaovou.

O výsledcích ankety rozhoduje hlasování euroligových trenérů, médií a fanoušků, přičemž u prvních dvou skupin Thomasová zvítězila. Basketbaloví příznivci ji zařadili až na sedmé místo.

Thomasová po 14 odehraných utkáních byla třetí nejlepší střelkyní s průměrem 18,3 bodu na zápas a jako jediná v soutěži se ve statistikách dostala přes 11 doskoků a také přes tři získané míče na utkání. Aktuální vicemistryně WNBA, kde je hráčkou Connecticutu, aspiruje také na ocenění pro nejlepší hráčku euroligové sezony.

V nominaci jsou s ní i Ouviňaová a další americká opora USK Brionna Jonesová. Trenérka Natália Hejková je mezi kandidáty na kouče sezony, už dříve obsadila Veronika Voráčková druhé místo mezi mladými hráčkami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články