Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Speedway GP 2024

Oslabené basketbalistky USK čekají v Evropské lize Polkowice

Sérii tří zápasů na palubovkách soupeřek v Evropské lize startují v Polkowicích basketbalistky USK. Za sebou mají úspěšný vstup do tohoto ročníku, když v Praze porazily francouzský Landes 85:63. Za týden budou české šampionky cestovat do Maďarska k duelu s Györem a v dalším kole do Španělska, kde je čeká Salamanca.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Basketbalistky USK hrají v Polkowicích

Polkowice se do hlavní části Evropské ligy dostaly z kvalifikace přes Besiktas Istanbul po výhrách v Turecku 58:57 a doma 78:64. Při vstupu do skupiny B prohrály v Boloni 69:90. Spoléhají se především na americkou střelkyni Brionnu Fraserovou.

USK zatím v úvodu sezony těžké zápasy na prověření kvality chybí. Vedle dlouho vyrovnaného duelu s Landes sehrály ligové duely v Trutnově (95:47) a v Hradci Králové (90:52).

"Pro nás je každý zápas dobrý. Poslední čtvrtina (proti Landes) je pro nás velkým povzbuzením a budeme se snažit právě na ni navázat. Vyhrály jsme ji 27:9 a nejde ani tak o to, že jsme daly 27 bodů, ale hlavně, že jsme to ubránily na devět. Budeme vycházet z agresivní obrany i v Polkowicích," uvedla trenérka Natália Hejková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články