Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

USK zvládlo vstup do Euroligy. Bez potíží porazilo Landes, Oblaková nedohrála

Pražské USK úspěšně vstoupilo do nového ročníku Euroligy. V domácím prostředí haly Královka porazily české mistryně francouzské Landes o dvaadvacet bodů 85:63. Vítězství kalí zranění Tejy Oblakové. 

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy utkání USK Praha – Landes

Dvaceti body se na vítězství podílela australská pivotka Ezi Magbegorová, která si díky dvanácti doskokům připsala double double. Další zápas ve skupině B čeká svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové za týden v Polkowicích a na Královce se po dalších duelech v Györu a Salamance představí až 31. října proti Villeneuve.

Double double zaznamenala v domácím dresu také Valériane Ayayiová, která k 17 bodům přidala deset doskoků. Dvouciferný počet bodů měly za pražský celek také Maite Cazorlaová (13) a Veronika Voráčková (11). Porážce Landes nezabránila ani 22 body Luisa Geiselsoderová.

"Jediné, co jsme hráčkám v poločase hodně vyčítaly, byly doskoky. Hlavně ty v útoku, protože jsme střílely, nepadalo nám a neměly jsme útočný doskok. Jediná Šípová vždycky zabojovala, případně Vyoralová, a to bylo málo. Naše vysoké hráčky tam nechodily. To bylo jediné, kvůli čemu jsem zvýšila hlas. Také chceme hrát o hodně rychleji. V podstatě byl první poločas poznamenaný tím, že tým je surový. Je jasné, že potřebujeme hrát, hrát a hrát," řekla trenérka Natália Hejková.

Francouzský celek v úvodu získal náskok 8:2, ale Pražanky odpověděly osmibodovou šňůrou, díky které se poprvé dostaly do vedení. Domácí hráčky sice pak ještě jednou ztrácely 10:12, ale stav otočily díky trojce Ayayiové a na přelomu první a druhé čtvrtiny předvedly desetibodovou šňůru. Náskok 20:12 se rychle rozplynul a krátce před poločasem to bylo 30:27 pro Landes, ale do pauzy skóre otočily Ayayiová s Cazorlaovou.

V úvodu třetí čtvrtiny se Landes ještě třikrát dostalo do vedení, ale Cazorlaová pěti body otočila stav na 40:36 a Pražanky už soupeřkám další obrat nedovolily, i když hrály od 23. minuty bez zraněné Teji Oblakové. Naopak devítibodovou šňůrou unikly do trháku 56:46. Na startu závěrečné desetiminutovky sice hostující tým snížil na 56:58, ale pak už dal jen sedm bodů, zatímco USK jich po dominantním výkonu nastřílel 27.

USK Praha – Landes 85:63 (15:12, 31:30, 58:54)

Nejvíce bodů: Magbegorová 20, Ayayiová 17, Cazorlaová 13 – Geiselsoderová 22, Petersonová 15, Fuehringová 8. Fauly: 17:16. Trestné hody: 11/9 – 14/12. Trojky: 10:3. Doskoky: 45:37.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články