Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Opava deklasovala Kolín a v přímém souboji vybojovala druhé místo v tabulce

V nadstavbové části basketbalové ligy mužů se v přímém boji ve skupině A1 o druhé místo střetli hráči Opavy a Kolína. Středočeši vstupovali do zápasu z lepší pozice, Opava ale naopak potřebovala zvítězit s dvacetibodovým náskokem, aby se v lidové tabulce dostala bezpečně na druhé místo. To se jim díky skvělému výkonu v útoku povedlo a Kolín porazili vysoko 101:79.

Opava k jistotě druhého místa potřebovala vyhrát minimálně o dvacet bodů a to se jí podařilo. Největší zásluhu na tom měli pivot Martin Gniadek a nejlepší střelec ligy Jakub Šiřina. Gniadek nasbíral 24 bodů a sedm asistencí, Šiřina přidal 23 bodů a šest přihrávek.

"Před třemi zápasy jsme si řekli, že už hrajeme play-off. V Pardubicích to ještě nebylo ono, teď to bylo jiné," uvedl trenér Opavy Petr Czudek. "Každý, kdo nastoupil, byl vidět a pomohl. Kralovali jsme na doskoku a to bylo důležité," dodal.

V posledním kole Opava nastoupí proti USK Praha, Kolín čeká obhájce titulu a suverén soutěže Nymburk, který dnes rozstřílel 99:52 Pardubice. Nejlepším střelcem Středočechů byl Lukáš Palyza s 21 body a Stephen Zimmerman přidal 18 bodů, 13 doskoků a pět asistencí.

"Dnešní zápas vlastně ani nemám jak hodnotit. Snažili jsme se rozprostřít minuty mezi větší počet hráčů. Co se týče hry, jsem spokojen, včetně výkonu mladých hráčů," uvedl nymburský trenér Oren Amiel, jehož tým nastoupil bez Retina Obasohana a Martina Kříže, ale bez problémů vyhrál v lize 22. utkání za sebou.

V závěrečném kole skupiny A2 si sedmé místo pojistil Hradec Králové. Sokoli porazili 86:83 Ústí nad Labem a díky lepší vzájemné bilanci se před Severočechy posunuli na první místo. Hradec se tak v předkole play-off ve dvouzápasové sérii utká s Děčínem, Ústí čekají Svitavy.

"Jsem nesmírně spokojený, že jsme dokázali skupinu vyhrát. Jsme sedmí a to je pro nás ve třetí sezoně v lize obrovský úspěch," řekl trenér Hradce Martin Peterka. "Měli jsme skupinu výborně rozehranou, ale bohužel jsme nedokázali vyhrát poslední dva zápasy. Dnes rozhodla naše nedisciplinovanost a to mě štve opravdu hodně," uvedl kouč Ústí Jan Šotnar.

Jeho týmu na výhru nestačilo ani 35 bodů Tuckera Haymonda. V dresu Hradce byl s 22 body nejlepší Filip Halada, zatímco Peda Stamenkovič zaznamenal double double za 11 bodů i asistencí.

Výsledky nadstavby basketbalové ligy mužů

Basketbalová Kooperativa liga mužů - nadstavba:

Skupina A1:

6. kolo:

Pardubice - Nymburk 52:99 (12:29, 24:53, 38:77)
Nejvíce bodů: Švrdlík 15, Svoboda 9, Merešš 8 - Palyza 21, Zimmerman 18, Harding 13.

9. kolo:

Opava - Kolín 101:79 (24:24, 49:37, 71:52)
Nejvíce bodů: Gniadek 24, Šiřina 23, Bohačík, Kouřil oba 14 - Číž 24, Skinner 18, Novotný 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články