Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Jiní mají ještě pět zápasů, oni už končí. Basketbalisté Olomoucka se rozloučili výhrou

Po třech porážkách v řadě se alespoň ve svém posledním utkání sezony dočkali výhry. Basketbalisté Olomoucka porazili Děčín 78:73. Hanáci s předstihem odehráli všech 32 zápasů, některé týmy přitom mají v nadstavbové fázi, jejíž program výrazně poznamenala koronavirová nákaza, před sebou ještě i pět duelů.

Javonte Douglas z Olomoucka úspěšně smečuje
zdroj: ČTK autor: David Šváb

Hanáci ve skupině A2 obsadí páté místo a celkově skončí předposlední před Ostravou, s kterou mají vyrovnanou bilanci a která za nimi se dvěma zápasy k dobru zaostává o tři výhry.

Olomoucko vyrovnalo i bilanci s lépe umístěným sousedem v tabulce a vyhrálo nad Děčínem i druhý domácí zápas v sezoně. Rozhodlo se po změně stran, poté co v úvodu domácí prohrávali až o deset bodů. Měli ale vyrovnanější tým, pět hráčů dalo 11 a více bodů, lídry byli třináctibodoví Jalen Henry a Radovan Kouřil.

Hostům nepomohla velká převaha v doskakování (52:33) ani výkon dvojice Tomáš Pomikálek, Ondřej Šiška. Děčínský kapitán Pomikálek zaznamenal 22 bodů a 9 doskoků, Šiška přidal double double za 17 bodů a 12 doskočených míčů. Jejich tým v boji o pozice pro předkolo play-off nevyužil šanci dotáhnout se na Svitavy.

Výsledky 4. kola nadstavby basketbalové ligy mužů, skupina A2:

Olomoucko - Děčín 78:73 (15:21, 35:43, 62:55)

Nejvíce bodů: Henry a Kouřil po 13, Váňa, Pekárek a Klepač po 11 - Pomikálek 22, Šiška 17, Bradley 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články