Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nymburk šokoval výhrou nad Bilbaem

Bilbao - Basketbalisté Nymburka vstoupili do osmifinálové skupiny Evropského poháru překvapivým vítězstvím 85:83 na hřišti předního španělského celku Bilbaa. Nymburk po většinu zápasu vedl, v závěru sice domácí skóre otočili, ale Radoslav Rančík pěti body v poslední půlminutě rozhodl o cenném triumfu. Celkem nastřílel 30 bodů.

Nymburk v poslední době neměl ideální formu a na mezinárodní scéně prohrál šest z posledních devíti zápasů. Tentokráte však svěřenci trenéra Ronena Ginzburga předváděli vydařený výkon. Od začátku si udržovali mírný náskok, a když Bilbao ve druhé čtvrtině na chvilku skóre otočilo, rychle získali výhodu zpět na svou stranu.

Klíčem k nymburskému triumfu byla třetí čtvrtina, ve které český mistr nastřílel 27 bodů a získal výraznější náskok. Bilbao sice zabojovalo a snížilo na pouhé dva body, ale Nymburk jeho nápor odrazil především zásluhou Rančíkových trestných hodů. Ještě dvě a půl minuty před koncem vedl Nymburk o sedm bodů, pak ale Bilbao znovu zabralo a otočilo skóre na 80:79.

Jenže 33 vteřin před koncem vstřelil Rančík trojku a následně trestnými hody završil překvapivé vítězství. "Pokud vyhrajeme, bude to výhra, o které se bude hodně a dlouho mluvit. Asi jako když jsme loni porazili CSKA, letos Kubaň, před dvěma lety Sevillu," řekl před utkáním kouč Ginzburg.

Vedle Rančíka zářil v nymburském dresu zejména americký pivot Drew Naymick, autor 20 bodů. Jeden ze svých vydařenějších zápasů odehrál i Jiří Welsch, který k 12 bodům přidal také šest asistencí.

Nymburk se ve skupině J utká ještě s Valencií a VEF Riga, jejichž vzájemný zápas v úterý skončil výhrou španělského klubu 86:82.

Bilbao - ČEZ Basketball Nymburk 83:85 (17:19, 36:36, 53:63)

Nejvíce bodů: Mumbrú 13, Hamilton 12, Lopéz a Vasiliadis po 11 - Rančík 30, Naymick 20, Welsch 12, Pavkovič 10. Fauly: 23:24. Trestné hody: 29/21 - 23/18. Trojky: 6:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články