Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Nymburk opět vyhrál, Děčín zdolal USK

Praha - Basketbalisté vedoucího Nymburka si v lize připsali druhé vítězství ve dvou dnech. Po středeční výhře nad Opavou porazili obhájci mistrovského titulu v 20. kole Levice 77:63, když už v poločase měli dvacetibodový náskok.

Mattoni NBL
zdroj: isifa/VLP autor: Pavel Dostál

Nové střelecké maximum sezony stanovil 39 body Michael Deloach. Při nečekané výhře Svitav 88:75 nad druhou Ostravou se tak postaral o bezmála polovinu bodů domácího celku. Děčín, jediný přemožitel nymburského týmu v prvoligovém ročníku, zvítězil v hale USK Praha 66:59. Luboš Bartoň, který před lety odešel do zahraničí právě z tohoto severočeského klubu, nastřílel v dresu poražených pražských vysokoškoláků 11 bodů.

Trenér Děčína Pavel Budínský očekával na Folimance těžký zápas. "Ze dvou důvodů: jednak USK se příchodem Luboše Bartoně zvedl a také jsem byl zvědav, jak bude naše hlava fungovat po senzačním vítězství nad Nymburkem. O našem vítězství rozhodl Levell Sanders, který v posledních pěti minutách vzal osud utkání do svých rukou," řekl Budínský.

Je nám líto, video expirovalo.
NBL: Sestřih utkání Děčín - USK

Třetí tým tabulky Kolín vyhrál nad Opavou 98:77. Ve vítězném celku se 29 body a deseti doskoky blýskl Demarius Bolds. "Ať jsme v obraně hráli, co jsme hráli, tak jsme Kolín nezastavili. Padesát pět bodů za poločas je obrovsky moc. Navíc se k excelentnímu výkonu rozehrál Bolds, který byl k nezastavení," uznal opavský kouč Petr Czudek.

"Využili jsme toho, že Opava měla za sebou náročné utkání s Nymburkem. První poločas byl oboustranně bez obran, padlo hodně bodů a diváci se bavili. Ve druhém poločase jsme trochu změnili a zlepšili obranu. Jsem rád, že část utkání hráli devatenáctiletí a dvacetiletí kluci, z toho a z vítězství mám dobrý pocit," řekl kolínský trenér Predrag Benáček.

Jindřichův Hradec porazil poslední Ústí nad Labem 85:81 po prodloužení, Prostějov doma prohrál 66:75 s Pardubicemi a přenechal jim čtvrté místo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články