Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Nymburk zakončil podzim ve VTB lize domácí výhrou nad Minskem

Nymburk - Basketbalisté Nymburka zvítězili ve VTB lize doma nad nejslabším týmem soutěže Minskem 65:56. V polovině základní části soutěže mají čeští mistři na kontě čtyři výhry a pět proher. V tabulce skupiny B jsou na posledním postupovém místě šestí, ale za nimi mají Nižnij Novgorod a Krasnojarsk při jednobodové ztrátě zápas k dobru.

Nymburští basketbalisté ve VTB lize
zdroj: isifa/MAFRA/Michal Klíma

"Je to důležité vítězství, které nás může nasměrovat k boji o play off. Věděli jsme, že to nebude snadné, přestože soupeř dosud ani jednou nevyhrál. Dnes jsme ale byli dobře připraveni, zvláště na jejich zónovou obranu," řekl po utkání trenér Ronen Ginzburg.

O úvodních 15 bodů Nymburka se postarala podkošová dvojice Benda - Rančík, která využívala svoji větší pohyblivost oproti pivotům soupeře. Hosté ale odpovídali trojkami a dlouho drželi zápas vyrovnaný. Když se Nymburku povedlo odskočit na devět bodů, Minsk rychle odpověděl a vrátil se do hry.

Ve třetí čtvrtině se Nymburk potýkal s menším výpadkem a Minsk se sedmi body v řadě ujal vedení. To domácí probudilo a šňůrou 14:3 se jim povedl na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny rozhodující trhák. Náskok narostl až na deset bodů, z čehož už se Minsk nevzpamatoval.

Hlavní zásluhu na výhře měl kapitán Petr Benda, který k 18 bodům přidal také 13 doskoků a čtyři získané míče. "Dnes jsme dobře bránili a těžili jsme z toho při rychlých protiútocích. I mně se při nich dařilo, protože jsem dostával skvělé přihrávky od spoluhráčů," řekl Benda.

Další utkání VTB ligy sehraje Nymburk 6. ledna doma proti Nižnému Novgorodu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články