Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nymburk ještě senzaci nepřipustil a Opavu v pátém semifinále porazil

Nymburk ještě žije. Favorit na pokraji vyřazení zvládl páté semifinále play-off NBL a po vítězství 90:70 nad Opavou snížil stav série na 2:3. Úřadující osmnáctinásobný mistr tak napravil dojem z předešlého duelu, ve kterém podlehl Slezanům o 32 bodů. Přímé přenosy play-off vysílá ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk porazil Opavu 90:70

"Hráli jsme o život, teď máme za sebou ten lehčí krok," řekl domácí rozehrávač Ondřej Sehnal, autor 20 bodů, s výhledem na další semifinále v Opavě.

"Myslím, že když budeme takhle hrát dál a odevzdáme na hřišti z hlediska bojovnosti a koncentrace takovýto výkon, odejdeme se zvednutou hlavou. Jaký bude výsledek, to bude záležet i na tom, jak se bude dařit soupeři. Všichni sice víme, že je v Opavě výborná atmosféra, ale věřím, že i kluci budou po dnešku sebevědomí. Tak proč bychom tam nemohli vyhrát," řekl nymburský trenér Ladislav Sokolovský.

Nymburk zahájil duel o naději odhodlaně a po první čtvrtině díky devíti bodům Watsona vedl 20:16. Středočechům vyšel také úvod druhé části a díky šňůře 12:0 utekl do šestnáctibodového vedení. Hosté pak zhustili obranu pod košem, na rozdíl od předchozích zápasů se jim ale v první půli nedařila střelba za tři body (17 procent). Nymburk si získal až devatenáctibodový náskok (45:26), jenže si neuhlídal závěrečné sekundy a hosté po faulech a trestných hodech stlačili manko na 13 bodů.

Oboustranně bojovný souboj pokračoval i po přestávce. Diváky, mezi nimiž byl například dvojnásobný mistr světa v rychlostní kanoistice Martin Fuksa, rozburácely i dva bloky Luboše Kováře krátce po sobě. Opava sice díky zlepšené střelbě za tři body snížila, úřadující šampioni ale drželi před závěrečnou čtvrtinou desetibodový náskok.

A Nymburk hned v úvodu odpor soupeře otupil. Také díky brzkým osmi bodům Sehnala získal osmnáctibodové vedení (76:58) a hostujícímu kouči Petru Czudkovi už nepomohl ani oddechový čas. Navíc se musel v závěru obejít bez vyfaulovaných Martina Gniadka a Radka Farského.

"Rozhodla hlavně první čtvrtina. Soupeř byl na doskoku mnohem agresivnější," popsal jeden z důležitých aspektů opavský Radek Farský.

"Vybojovali jsme si šanci hrát postupový mečbol doma a máme to ve svých rukách. Před plnou halou se nám hraje lépe než tady, ačkoliv i zde jsme dnes měli prakticky domácí prostředí," řekl Šiřina. "Mrzí mě, že jsme fanoušky zklamali, ale pořád je to Nymburk. Nikdo nemůže být překvapený, že je to 3:2. Kdyby to bylo 4:1 a byl by konec, myslím, že by si to ani nezasloužili. Budeme ale dělat vše pro to, abychom to doma ukončili," dodal.

Nymburk – Opava 90:70 (20:16, 45:32, 63:53)

Nejvíce bodů: Sehnal 20, Watson 18, Lockett 11 - Slavík a Šiřina po 10, Zbránek 9. Stav série: 2:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články