Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalisté Děčína vedou v semifinále nad Pardubicemi a mají mečbol

Basketbalisté Děčína mají na dosah účast v ligovém finále po čtyřech letech. V pátém semifinálovém utkání porazili Pardubice jednoznačně 83:62 i bez potrestaného Tye Nicholse a vedou 3:2 na zápasy. Mečbol mohou proměnit v pátek na soupeřově palubovce. Přímý přenos sledujte od 17:25 na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Děčína mají v semifinále mečbol

Druhý nejlepší střelec soutěže Nichols napadl pardubického rozehrávače Tomáše Vyorala při podávání rukou po sobotním utkání, které vyhráli Východočeši. Americký rozehrávač dostal pokutu 25 tisíc korun a třízápasový trest, který mu dnes vedení soutěže snížilo na dvě utkání. Nichols tak bude chybět Děčínu i v pátek.

Pátý zápas série sledoval v teplákové soupravě z lavičky "válečníků" a byl svědkem toho, jak děčínské publikum na Vyorala při každém kontaktu s míčem bučí a píská.

Po vyrovnaném prvním poločase domácí zlomili Pardubice ve třetí čtvrtině, kterou ovládli 25:6. Střelecky se dařilo Matěji Svobodovi, který dal 26 bodů a doskočil osm míčů. Dalším klíčovým hráčem Děčína byl Walton, autor 19 bodů, osmi doskoků i asistencí. Za hosty dal 12 bodů Rikič. Vyoral se v nepřátelské atmosféře musel spokojit s pěti body.

"Od začátku to bylo velmi intenzivní, stejně jako předchozí čtyři zápasy této série. Zahráli jsme obranu tak, jak bych si představoval. Nedovolili jsme žádnou lehkou střelu Pekárkovi, Dickersonovi nebo Vyoralovi. Rikiče jsme udrželi na rozumných číslech a nedělal nám tam binec jako v předchozích zápasech," pochvaloval si děčínský trenér Tomáš Grepl.

"Atmosféra je v Děčíně vždy vynikající, ale dnes to bylo umocněno tím, že se hrál pátý zápas semifinále a série vrcholí. Náš výkon v obraně byl heroický, protože nám chyběl Nichols, ale tím spíš to vděčné děčínské publikum ocenilo," uvedl kouč.

Děčín doma v play-off drží neporazitelnost. "Dnes rozhodla třetí čtvrtina, kdy jsme dali jen šest bodů, přitom jsme měli dost volných střel," posteskl si trenér Pardubic Dino Repeša. "Trestné hody máme osm z dvaceti, dali jsme jen čtyři trojky. Tahle čísla by nám nestačila na výhru ani ve skupině A2, natož v play-off proti tak kvalitnímu týmu, jako je Děčín. Uděláme maximum pro to, abychom se do Děčína vrátili," dodal.

Děčín – Pardubice 83:62 (22:15, 35:35, 60:41)

Nejvíce bodů: M. Svoboda 26, Walton 19, Pomikálek 9 – Rikič 12, Šafarčík 11, Dickerson 8. Stav série: 3:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články