Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Nečekaný návrat. Voráčková bude znovu hrát za USK, spory jsou zapomenuté

Veronika Voráčková se z USA vrátila do USK. Dvacetiletá křídelní hráčka z pražského celku loni v létě odešla navzdory platné smlouvě na univerzitu do zámoří, kde potom ale kvůli tomu nemohla hrát.

Veronika Voráčková v dresu USK Praha
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Iniciativa vzešla z naší strany. Před sezonou jsme se kvůli zraněním a těhotenství dostali do situace, že jsme měli hodně málo hráček," řekl manažer USK Praha Marek Kučera.

V týmu totiž kvůli zranění skončila Isabelle Harrisonová, Kristýna Brabencová odešla hrát na univerzitu v USA, Karolína Elhotová má mateřskou přestávku a mimo je stále Alena Hanušová.

"Tak jsem volal Veronice i Kristýně Brabencové, že kdyby je to náhodou v Americe nebavilo, tak že u nás mají stále dveře otevřené," přidal Kučera.

"Tak v září vznikl impulz a Veronika na to po nějakém čase zareagovala pozitivně a po reprezentační pauze nastoupila znovu do klubu," dodal.

Po odchodu reprezentantky Voráčkové, která je považována za největší český talent současnosti, USK dokonce hrozil hráčce žalobou, ale podle Kučery už je situace vyjasněná.

"Myslím, že spory jsou urovnané a že tam žádné nevyjasněné věci nejsou," doplnil generální manažer USK.

Obnovenou premiéru v dresu USK si Voráčková odbude v pátek ve Strakonicích, odkud před třemi lety zamířila do Prahy.

Dvacetiletá basketbalistka má za sebou už dvě účasti na seniorském mistrovství Evropy, loni se stala nejužitečnější hráčkou divize B evropského šampionátu hráček do 20 let, kde pomohla českému k týmu k postupu do divize A.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články