Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Miami jde na Východě do trháku. Heat otočili druhý zápas s Bostonem a vedou už 2:0

Také v druhém duelu finále Východní konference NBA proti Bostonu se Miami povedl obrat a v sérii se ujalo vedení 2:0 na zápasy. Heat zvrátili manko 17 bodů a nakonec zvítězili 106:101. Floridský celek táhl zejména slovinský rozehrávač Goran Dragič s 25 body.

Utkání Boston Celtics – Miami Heat
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

"Cítil jsem se stejně, jako když jsme s reprezentací vyhráli poslední mistrovství Evropy," řekl čtyřiatřicetiletý Dragič. Klíčovým úsekem byla třetí čtvrtina, kterou floridský celek po nezvládnuté první půli (47:60) ovládl 37:17.

Mladý pivot Heat Bam Adebayo se v této části blýskl pěti smečemi, což bylo více, než hvězdy Celtics Kemba Walker a spol. proměnily pokusů z pole (4). Adebayo si v utkání připsal 21 bodů a 10 doskoků.

"Rádi si to komplikujeme," usmál se Jimmy Butler, jenž k vítězství přispěl 14 body. "Rádi ztrácíme dvouciferný počet bodů a poté se vracíme do zápasů," dodal. Heat přitom měli dosud v play-off bilanci 0-21, pokud v poločase prohrávali nejméně o 13 bodů.

Kromě Dragiče a Adebaya se Miami spoléhalo také na Duncana Robinsona, který zaznamenal 18 bodů, když trefil šest střel z perimetru z celkových dvanácti. V dresu Celtics předvedl Walker 23 bodů a sedm doskoků. Boston táhli rovněž Jayson Tatum a Jaylen Brown, oba dali 21 bodů.

Brown měl 15 sekund před koncem šanci vyrovnat trojkou, ale míč košem nepropadl. Butler pak na druhé straně proměnil sedm sekund před koncem oba trestné hody a bylo rozhodnuto.

Podle reportérů se bostonský tým po utkání v šatně dostal do hodně vášnivé debaty, která byla slyšet i na chodbě. "Nic to nebylo," řekl Walker. "Jsme frustrovaní. Jak podle vás máme být spokojení, když prohráváme 0:2? Ale v pohodě, jen jsme se bavili o zápase," uvedl Tatum.

"Sesypali jsme se," konstatoval trenér Celtics Brad Stevens. "A soupeř odvedl skvělou práci. Neuspějeme, dokud nepředvedeme stoprocentní výkon na obou stranách." Kouč Heat Eric Spoelstra získal 81. vítězství v play-off v kariéře, což je vyrovnaný devátý nejlepší výsledek historie.

Play-off NBA v Orlandu:

Finále Východní konference - 2. zápas:

Boston - Miami 101:106 (stav série 0:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články