Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Čtyřicetibodový Murray a rekordman Jokič ukončili semifinálové sny Clippers

Mezi nejlepší čtyři týmy play-off NBA postoupil jako poslední Denver. Stejně jako v prvním kole proti Utahu otočili Nuggets sérii s Los Angeles Clippers z 1:3, v rozhodujícím sedmém zápase zvítězili 104:89. Do finále Východní konference lépe vstoupilo Miami, které porazilo Boston po prodloužení 117:114.

Nikola Jokič a Jamal Murray slaví postup Denveru do semifinále
zdroj: USA Today Sports autor: Kim Klement

Clippers ani na osmý pokus v klubové historii nevyhráli utkání, v němž si mohli zajistit premiérový postup do finále Západní konference.

Naopak Denver jako první klub v jednom play-off dokázal otočit z 1:3 dvě série. V této fázi vyřazovacích bojů si zahraje poprvé od roku 2009.

Nuggets za to vděčí hlavně dvojici Jamal Murray, Nikola Jokič. Srbský pivot zaznamenal triple double za 16 bodů, 13 asistencí a 22 doskoků, což je klubový rekord v play-off. Obrat ve druhém poločase řídil ale hlavně kanadský rozehrávač Murray, který dal 40 bodů.

Naopak hvězdné duo Clippers zůstalo hodně za očekáváním. Kawhi Leonard dal 14 bodů, když proměnil jen šest z 22 střel.

Ještě horší úspěšnost měl autor 10 bodů Paul George. Střeleckým tahounem kalifornského celku byl nejlepší náhradník sezony Montrezl Harrell s 20 body.

"Mám pocit, že v kabině jsme to cítili celou dobu tak, že tohle ještě nebude náš rok. Čím déle budeme pospolu, tím víc se budeme zlepšovat," řekl po vyřazení George.

Denver vyzve ve finále Západní konference LA Lakers. "A měli by si na nás dát pozor," varoval Murray.

Finále Východu odstartovalo lépe Miami

Boston měl většinu úvodního finále Východní konference navrch, jenže ani čtrnáctibodový náskok ještě v poslední čtvrtině na vítězství nestačil.

Miami ji vyhrálo 35:23, dotáhlo duel do prodloužení a na jeho konci zazářil Bam Adebayo. "Tenhle zápas jsme vyhráli díky němu," chválil spoluhráče Jimmy Butler.

"Bam je jedním z hlavních důvodů, proč tenhle tým vítězí. Dělá s láskou všechno, co mu kdo řekne," dodal lídr týmu, který má v letošním play-off zatím nejlepší bilanci ze všech 9-1.

Pivot Heat Adebayto tři sekundy před koncem zblokoval nad obroučkou smečujícího Jaysona Tatuma při pokusu o vyrovnání.

"Je to neskutečný obranář," ocenil soupeřova hráče kouč Celtics Brad Stevens. "Budeme muset přijít na to, jak si počínat líp v útoku a hlavně ke konci zápasu," dodal.

Z trestných hodů pak Adebayo triumf pojistil, protože Tatumův tříbodový pokus v koši neskončil.

Tahoun Bostonu se zastavil na 30 bodech a 14 doskocích, 26 bodů dal Marcus Smart a 19 bodů měl Kemba Walker.

Nejvíc bodů v dresu Heat dal Goran Dragič (29), Jae Crowder přidal 22 bodů a Butler 20. Hrdina závěrečných sekund Adebayo vedle 18 bodů měl šest doskoků a devět asistencí.

Výsledky play-off NBA v Orlandu:

Západní konference - 2. kolo, 7. zápas: LA Clippers - Denver 89:104 (konečný stav série 3:4).

Finále Východní konference - 1. zápas: Boston - Miami 114:117 po prodloužení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články