Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Denver ještě žije, proti Clippers si po dalším velkém obratu vynutil sedmý duel

Ani téměř dvacetibodové manko je nezastavilo. Basketbalisté Denveru předvedli další velký obrat a výhrou 111:98 nad Los Angeles Clippers si ve čtvrtfinálové sérii NBA vybojovali rozhodující sedmý zápas. Ještě ve třetí čtvrtině prohrávali o 19 bodů, ale pak se šňůrou 17:0 vrátili do hry a v poslední čtvrtině soupeře přehráli. Srbský pivot Nikola Jokič k tomu přispěl 34 body, 14 doskoky a sedmi asistencemi.

Radost Michaela Portera Jr. a Torreyho Craiga z Denveru
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Denver už v pátém utkání otočil šestnáctibodovou ztrátu a ani Clippers nedokázali dotáhnout dobře rozehraný zápas k postupu. Už v první čtvrtině si vybudovali dvouciferné vedení, a když pak v úvodu třetí části odskočili na 19 bodů, zdálo se být rozhodnuto. Místo toho ale přišel další kolaps.

Za stavu 55:73 nasměroval Jokič šesti body spoluhráče ke šňůře 17:0 a rázem činil rozdíl ve skóre jediný bod. Clippers sice na chvíli soupeřův nápor utlumili a do poslední čtvrtiny udrželi těsné vedení, ale v poslední části dal Denver hned sedm trojek, z toho tři Jokič, a rozhození Clippers opět odešli poraženi.

"Sám nevím, proč hrajeme nejlépe, když jsme přitlačení zády ke zdi. Bylo to už proti Utahu a nyní jsme opět předvedli skvělý výkon, když to bylo potřeba. Máme hráče, jako je Jamal Murray, který je bojovník a nikdy se nevzdává. Ale stejně tak ostatní spoluhráči," řekl Jokič. "Za poslední dvě sezony budeme hrát už počtvrté sedmý zápas. Tlak je na jejich straně, my budeme bojovat a uvidíme, jak to dopadne," dodal.

Vedle Jokiče táhli Denver také rozehrávači Jamal Murray s 21 body a Gary Harris s 16 body. Lídrem Clippers byl s 33 body Paul George, Kawhi Leonard přidal 25 bodů.

2. kolo play-off NBA v Orlandu:

Západní konference - 6. zápas:

Denver - LA Clippers 111:98 (stav série 3:3).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články