Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Lakers nasázeli New York Knicks 51 bodů za čtvrtinu

Los Angeles - Basketbalisté Lakers předvedli famózní střelecký výkon ve třetí čtvrtině, v níž 51 body deklasovali New York a alespoň na chvíli dali zapomenout na mizerné výkony v této sezoně. Slavný klub se potácí mezi nejhoršími v lize, tentokrát však i bez zraněných opor po ofenzivní smršti porazil Knicks 127:96.

Zápas LA Lakers - NY Knicks
zdroj: ČTK/AP

Lakers bez Kobeho Bryanta, Stevea Nashe i Paua Gasola sice první čtvrtinu prohráli s Knicks 14:22, ale v poločase už vedli 50:42. Hlavní show přišla v třetí dvanáctiminutovce, během níž hollywoodský celek stihl nasázet 51 bodů, což je nový klubový rekord.

"Padalo nám to tam odevšud. Byloto nakažlivé, nejdříve jsme proměňovali dobré pozice, pak i ty horší," řekl trenér Lakers Mike D'Antoni. Z jeho svěřenců se činil nejvíce s 22 body Xavier Henry, 20 bodů přidal Nick Young. Lakers proměnili 18 z 28 trojek a jejich náhradníci dohromady nastříleli 82 bodů. Hostům nestačilo 29 bodů Carmela Anthonyho.

Zápas sledoval z lóže i někdejší úspěšný trenér Lakers Phil Jackson, jenž se nedávno do NBA vrátil jako prezident právě Knicks. Ti si druhou prohrou v řadě zkomplikovali boje o play-off. Ve Východní konferenci na osmou Atlantu ztrácejí už tři zápasy. (VIDEO)

Naopak důležitou výhru si připsal další tým balancující na hraně play-off Dallas, který porazil Oklahomu 128:119 po prodloužení. Domácí Mavericks k výhře dovedl Dirk Nowitzki, jenž nasbíral 32 bodů, deset doskoků a šest asistencí. V prodloužení dala německá hvězda sedm bodů. Hostům nepomohlo ani 43 bodů Kevina Duranta, který už v 36. zápase v řadě pokořil hranici 25 bodů. (VIDEO)

Výsledky NBA

Cleveland - Toronto 102:100, Dallas - Oklahoma City 128:119 po prodl., LA Lakers - New York 127:96, Orlando - Portland 95:85.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články