Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Konečná opět ve čtvrtfinále. Basketbalistky nestačily na Rusko

Ani na letošním mistrovství světa v basketbalu 3x3 nestačily reprezentantky ve čtvrtfinále na Rusko podobně jako loni. S úřadujícími šampionkami světa i Evropy prohrály 14:21. Jako klíčová se ukázala absence zraněné Andrey Ovsíkové, kdy Češky nemohly střídat.

Romana Hejdová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Ovsíková si v základní skupině poranila kotník, s týmem sice nastoupila, ale utkání sledovala jen ze střídačky. Rusky pod vedením Anastasie Logunovové byly v první pětiminutovce v mírném vedení, ale svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové se držely na dostřel.

Klíčový moment přišel za stavu 8:6 pro Rusko, kdy Stehlíková promarnila příležitost pod košem a soupeř odpověděl sérií sedmi bodů. Rozstřílela se totiž nejužitečnější hráčka loňského světového šampionátu rozehrávačka Anna Leškovcevová a Češkám zápas utekl.

"Zápas by byl jiný, kdybychom mohly hrát ve čtyřech. Bohužel přišlo zranění Andy Ovsíkové, kdy Italka Andreu podběhla. Tohle se prostě nedělá. Dost nás to rozčílilo. Když někdo střílí a skáčete mu na blok, tak neskáčete do střílejícího hráče, ale vedle něj. Naštěstí to vypadá jen na těžký výron. Každopádně nás tím Italky prakticky vyřadily z turnaje," řekla Uhrová.

"Shodla jsem se tu i s ostatními, že na Rusky jsme měly, pokud bychom byly kompletní. Tým má velkou budoucnost a na mistrovství světa předváděl skvělé výkony," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky na MS 3x3 ve čtvrtfinále podlehly Rusku

Romana Hejdová a Kristýna Minarovičová daly proti Rusku po pěti bodech, Romana Stehlíková zbylé čtyři. Češkám oproti minulým zápasům nevycházela střelba z dálky, prosadily se jen třikrát.

"Zápas mohl být pro diváky hodně zajímavý. Bohužel nám hodně chyběla možnost střídání, což v určitých pasážích rozhodlo. Nepadaly nám střely z dálky, jak jsme byly zvyklé, takže nám ještě víc ubývaly síly. Kdybychom měly hráčku na střídání, tak věřím, že zvítězíme," řekla Stehlíková.

Šampionát ovládly Italky, které jedinou porážku utrpěly v základní skupině právě s Češkami. Ve finále porazily Rusko 16:12. Mezi muži uspělo favorizované Srbsko.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články