Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Češky vyhrály na MS 3x3 nad Italkami, ale přišly o jednu z opor

České reprezentantky vyhrály na mistrovství světa v basketbalu 3x3 na Filipínách i třetí zápas. Tentokrát vydřely vítězství 21:20 nad Itálií a už mají jistý postup do čtvrtfinále. Zřejmě ale přišly o Andreu Ovsíkovou, jež ze zápasu odstoupila s poraněným kotníkem. Nenastoupila ani do závěrečného duelu s Malajsií, který Češky prohrály 18:22, ale to nic nezměnilo na tom, že svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové ovládly skupinu A a postoupily z prvního místa.

Romana Stehlíková
zdroj: ČTK autor: David Taneček

V úterním čtvrtfinále je čekají obhájkyně titulu z Ruska, které ve skupině C skončily druhé za USA. V případném semifinále by se utkaly s vítězem duelu mezi Španělskem a Francií.

"Bude důležité se soustředit na čtvrtfinále. Holky do toho musí dát všechno. Nesmí myslet na to, že by mohlo přijít semifinále a pak další zápas. Máme ale nejtěžší kříž, co jsme kdy měly. Mezi USA a Ruskem si ani nejde vybírat," uvedla Uhrová. "Zatím nás drží hodně střelba z dlouhé vzdálenosti. To chceme praktikovat dál. Musíme si poradit s Logunovou, protože ta hraje opravdu výborně," dodala.

Výběr ve složení Romana Hejdová, Romana Stehlíková, Kristýna Minarovičová a Ovsíková sehrál výrazně náročnější zápas než proti Turkmenistánu a Indonésii, které v sobotu přehrál shodně 22:11.

Je nám líto, video expirovalo.
Češky na MS v basketbalu 3x3 postoupily do čtvrtfinále

Češky od začátku sváděly s Italkami vyrovnanou bitvu. V polovině zápasu navíc soupeř při střeleckém pokusu úmyslně fauloval Ovsíkovou, kterou při výskoku vyvedl z rovnováhy a křídelní hráčka Hradce Králové si ošklivě podvrkla kotník. Po rychlém ošetření opustila hřiště a Češky musely dohrávat ve třech.

Soupeř toho využil a získal vedení 19:15. Koncovka ale patřila Češkám. Stehlíková s Hejdovou střelami z dálky srovnaly, Italky skórovaly jen za jeden bod a následně nešikovně faulovaly Stehlíkovou, která z trestných hodů rozhodla o českém vítězství.

"Obě Romči se trefily za dva body a padlo nám i pár šťastných střel. Zvolily jsme i taktiku time outu nebo vzít si challenge na aut, aby si holky odpočinuly. Takticky to zvládly skvěle," chválila Uhrová.

Pouze ve třech, bez možnosti střídat, nastoupily Češky i proti Malajsii a únava se na nich projevila. V celém utkání spíše dotahovaly ztrátu, soupeři navíc v závěru padaly i těžké střely z dálky a slavil vítězství.

Uhrová věří, že Ovsíková se na vyřazovací boje ještě zapojí alespoň radami z lavičky, na kterou jako hráčka může na rozdíl od trenérky. "Máme tady nabídku doktorů z jiných týmů. Zatím jí to tolik neoteklo. Andy je srdcař, a když to jen trochu půjde, tak holkám určitě pomůže, ať už jako hráč alespoň na pár vteřin nebo jako kouč, protože na střídačku může," dodala Uhrová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články