Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Češky na MS basketbalistek 3x3 začaly dvěma výhrami

České reprezentantky vstoupily do mistrovství světa v basketbalu 3x3 suverénními výhrami 22:11 nad Turkmenistánem a Indonésií. Po úvodním dnu šampionátu na Filipínách tak vedou svou skupinu, ve které jsou ještě Itálie a Malajsie, a sahají po postupu do čtvrtfinále, kam projdou dva nejlepší celky z každé skupiny.

Romana Stehlíková
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Český výběr složený ze zkušených hráček pětkového basketbalu Romany Hejdové, Kristýny Minarovičové, Romany Stehlíkové a Andrey Ovsíkové patří mezi favority šampionátu, který Češky v roce 2016 senzačně vyhrály. Loni skončily ve čtvrtfinále.

Proti Turkmenistánu potvrdily svou kvalitu a nedaly soupeři šanci. S Indonésií, která ve skupině nahradila původně nalosovanou Venezuelu, se v úvodu trápily a prohrávaly 1:5 a ještě 10:11.

Pak ale po oddechovém čase zabraly v obraně, začaly využívat svou výškovou převahu, trefovaly se i z dálky a zbytek utkání vyhrály 12:0.

"Byl záměr střílet hodně za dva body. Soupeřky nás nechávaly hodně volné, a protože jsme všechny střelkyně, tak jsme neváhaly střílet za dva. Také proto, aby byl dřív konec," řekla Hejdová.

"Nakonec to vyšlo na 22 bodů. Za to jsme také rády," připomněla, že počet vstřelených bodů může být důležitý při případné rovnosti získaných vítězství.

Turnaj pro svěřenkyně trenérky Michaely Uhrové pokračuje v pondělí zápasy s Itálií a Malajsií. Vyřazovací boje jsou na programu v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články