Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kde budu hrát v příští sezoně? Rozhodnutí ještě nepadlo, říká Satoranský

V červnu mu skončí smlouva v týmu Washington Wizards a jestli zůstane v NBA nebo odejde na starý kontinent zatím není vůbec jasné. Média tvrdí, že českého basketbalistu Tomáše Satoranského chtějí přední evropské kluby v čele s Barcelonou. "Rozhodnutí ještě nepadlo," řekl třicetiletý rozehrávač během středečního odpočítávání 100 dní do startu národního týmu na ME.

"Sám bych chtěl mít jasno co nejdřív, ale v NBA začíná přesun na volný trh později než v Evropě, takže je pořád brzo. V mé hlavě rozhodnutí nepadlo, takže zatím nemám co nabídnout," uvedl.

Satoranský zahájil po odchodu z Chicaga šestou sezonu v NBA v New Orleans, kde se však neprosadil a putoval přes Portland do San Antonia. Spurs ho po jednom utkání vyplatili ze smlouvy a Satoranský se vrátil jako volný hráč do Wizards, s nimiž podepsal smlouvu do konce června. Podle regulí NBA nesmí žádný hráč do konce smlouvy jednat s jiným týmem.

"Je to docela striktní. Jak agenti, tak lidé kolem týmu musí počkat do 1. července, kdy se otvírá volný trh a týmy mohou jednat. I pro ně je to těžké, protože 23. června je draft a všichni se soustředí na to, jaké hráče vzít a budovat tým kolem nich," řekl Satoranský.

Zvažuje všechny možnosti. "NBA je pro mě každým rokem těžší, protože tam jdou stále mladší hráči. Trend posledních let navíc je dávat šanci mladým hráčům. To také dřív nebylo," podotkl reprezentační kapitán.

Hlavní roli v rozhodnutí o budoucnosti bude hrát také rodina. Během posledního působení ve Washingtonu byl Satoranský měsíc a půl bez manželky a dětí, které zůstaly v New Orleans.

"Proti tomu, než jsem šel do NBA, se situace změnila. Mám dvě děti a pro rodinu je náročné, když ta stabilita neexistuje. Ta už pro mě v NBA nikdy nebude a je to další z faktorů, o kterých se bavíme. Ještě žádné finální rozhodnutí nepadlo. Všechny tyhle věci probíhají v mé hlavě, ale i v konverzaci s manželkou," řekl odchovanec USK Praha.

Barcelona, kde Satoranský působil v letech 2014 až 2016, stojí podle spekulací serveru Home of glory také o dalšího českou hvězdu Jana Veselého. Reprezentační kapitán uznal, že by ho možná spolupráce lákala.

"Samozřejmě by to byl jeden z faktorů, který by mi udělal radost a zvažoval bych to o to víc. S Honzou Veselým jsme měli jednou šanci hrát mimo reprezentaci ve Washingtonu Wizards, ale pak to nevyšlo. Naše spolupráce je pro týmy v Evropě lákadlem. Je to ale jeho rozhodnutí. O to víc, když vlastně sám za sebe nemám stále jasno," dodal Satoranský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články