Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kateřině Elhotové to začalo padat a basketbalistky oplatily Švédkám porážku

České basketbalistky ukázaly větší bojovnost a v druhém přípravném utkání zvítězily před mistrovstvím Evropy nad Švédskem 79:61. Za zavřeným dveřmi na pražské Královce oplatily soupeřkám páteční porážku 50:62. Nejlepší střelkyní duelu byla Kateřina Elhotová, která všech svých 19 bodů vstřelila ve druhém poločasu.

"Více jsme bojovali, nedělali jsme tolik chyb na obou koncích hřiště. Dali jsme pět trojek, což je výrazně lepší než včerejších 24/2. Celkově byla naše hra lepší, už jsme se lépe viděli v útoku. Hráčky pochopily, kam a na koho dávat míč. Kačce Elhotové to konečně padalo, až jsme si my všichni i ona oddechli," uvedl trenér Svitek.

Na rozdíl od pátečního utkání se hrálo bez přítomnosti diváků i médií. Švédky sice vedly v úvodu 7:0, Češky po oddechovém čase skóre otočily, ale soupeřky si jedenáctibodovou šňůrou vzaly náskok zpět a měly k dobru až 12 bodů. Poločas vyhrály Švédky o bod.

Po přestávce Češky navázaly na zlepšený výkon z druhé čtvrtiny, dařilo se jim na útočné polovině a chytila se Kateřina Elhotová, která v pátek dala jen dva body. Ve třetí čtvrtině nastřílela 13 bodů a pomohla k dvoucifernému náskoku.

V poslední čtvrtině nejprve české hráčky utekly do sedmnáctibodového náskoku a Švédky zkorigovaly stav střelbou z dálky. Závěr patřil Elhotové, která dvěma trojkami stanovila konečné skóre.

"Začátek zápasu jsme nezachytili, ale potom to už bylo dobré včetně obrany. Start námi trochu otřásl, ale dokázali jsme se z toho dostat a chytit rytmus, po pěti minutách jsme byli ve hře, ale i tak jsme první čtvrtinu prohráli o osm bodů," hodnotil zápas Svitek.

"Díky hráčkám z lavičky, které přinesly potřebný impulz oproti včerejšku. V obraně se nám dařilo soupeřky unavovat a nutit k těžkým střelám a ztrátám, což je pokrok. Dnes jsme hráli proti soupeři, který byl pod košem fyzicky i basketbalově slabší, navíc přebíral všechny clony, takže jsme jen využili výhodu pod košem," dodal Svitek.

ME se uskuteční 17. až 27. června ve Štrasburku a Valencii. Do té doby ještě národní tým čekají dva přípravné zápasy s Běloruskem (4. a 5. června) a se Slovenskem (10. a 11. června).

ČR - Švédsko 79:61 (16:24, 36:37, 62:52)

Nejvíce bodů: Kateřina Elhotová 19, Reisingerová 15, Hanušová a Březinová po 13 - F. Eldebrinková 17, Loydová 15, Ekhová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články