Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Basketbalistky za Švédkami zaostaly, v první přípravě podlehly o 12 bodů

České reprezentantky v úvodním duelu přípravy nestačily na Švédsko. Silnému soupeři podlehly v pražské hale Královka 50:62. Se Švédkami budou české hráčky ještě měřit síly znovu o víkendu. 

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Udělali jsme hodně chyb a měli špatnou úspěšnost střelby. Bylo tam hodně nasazení z naší strany, ale i v obraně jsme udělali spoustu školáckých chyb a soupeř nás snadno přehrával. Máme hodně na čem pracovat," řekl trenér Štefan Svitek.

Tým se dlouho trápil ve střelbě a zlepšil se až v závěrečné čtvrtině, kdy dal 20 bodů. Nejlepší střelkyní domácích byla Julia Reisingerová s 11 body, za vítězky se dařilo dvojčatům Eldebrinkovým - Elina dala 16 bodů a Frida 15.

Šestý tým předloňského evropského šampionátu po vyrovnaném stavu 8:8 unikl do náskoku osmibodovou šňůrou mezi 6. a 7. minutou a po první čtvrtině už vedl 21:12. Devíti body se na tom podílela Frida Eldebrinková a sedmi Elina.

Ve druhé čtvrtině úvodní snaha snížit manko ztroskotala na střeleckém výpadku Svitkova týmu. Od koše Julie Reisingerové v čase 13:14 na 18:25 se dočkal až za čtyři minuty a devět sekund, když Alena Hanušová snížila na 20:30. Jenže po následné trojce Elleny Nyströmové, koši a proměněném trestném hodu Fridy Eldebrinkové byl rozdíl už 16 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Svitek: Soupeř nás jasně předčil

Do poločasu Češky ztrátu snížily a na přelomu prvního a druhého zase čekaly téměř čtyři minuty na úspěšné zakončení. Jenže v bodově chudé třetí čtvrtině, kterou český tým prohrál 6:8, domácí hráčky v součtu nedosáhly na další sedmibodový příspěvek Eliny Eldebrinkové. Úspěšný pokus Romany Hejdové na 26:40 a Renáty Březinové na 28:43 dělilo dokonce pět minut a pět sekund.

Na přelomu třetí a závěrečné čtvrtiny domácí tým přece jen neúspěchy ve střelbě prolomil. Ve 35. minutě na 22. pokus zlomila české prokletí v trojkových pokusech Kateřina Elhotová, vzápětí na ni navázala Hejdová a ztráta se snížila na osm bodů. Švédky ale odpověděly, a přestože poslední čtvrtinu prohrály, udržely si bezpečný náskok.

V sobotu odehraje český tým další přípravu se Švédkami od 13:00 za zavřenými dveřmi a příští týden v pátek a v sobotu bude opět v Praze na Královce hostit Bělorusko. Generálkou budou duely se Slovenskem 10. a 11. června. Evropský šampionát se bude hrát od 17. do 27. června ve Štrasburku a Valencii, Svitkův tým čeká ve Francii Rusko, domácí reprezentace a Chorvatsko.

ČR - Švédsko 50:62 (12:21, 24:37, 30:45)

Nejvíce bodů: Reisingerová 11, Hanušová 9, Březinová 8 - E. Eldebrinková 16, F. Eldebrinková 15, Ekhová 10. Fauly: 16:15. Trestné hody: 7/6 - 15/10. Trojky: 2:10. Doskoky: 47:48.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články