Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Musíme se vzpamatovat a hrát lépe, hodnotila start přípravy pivotka Reisingerová

Byla nejlepší střelkyní českého týmu, ten ale i přes jedenáct bodů Julie Reisingerové prohrál se Švédskem 50:62. Úvod přípravy před ME Češkám nevyšel a Reisingerová doufá, že už v sobotu v dalším testu proti Seveřankám se české basketbalistky předvedou v lepším světle.

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

"Byl to těžký zápas jak týmově, tak pro všechny osobně. Musíme se z toho trošku vzpamatovat a zkusit zítra odehrát něco lepšího než dnes," řekla Reisingerová, podle které se musí tým i v trénincích společně teprve lépe sehrát.

"Vliv na to má určitě to, že jsme spolu ještě neodehrály celkově tolik tréninků všechny, protože furt ještě máme každá nějaké menší zranění. Vždycky někdo vypadne, nejsme kompletní a ještě pořád nám chybí Vory (Veronika Voráčková), to je velké minus. Je těžké se na to vymlouvat, ale vliv to má," prohlásila.

Je nám líto, video expirovalo.
Svitek: Soupeř nás jasně předčil

Češky se trápily v koncovce, proměnily jen dvě trojky z 24 pokusů a nedařilo se jim proměnit ani jednodušší koše. "Frustrace je to celkově. My nějak tak už psychicky víme, že nám to tady moc nepadá, takže jakmile to tak opravdu je, tak se tím v hlavě trošku snižujeme," upozornila Reisingerová, že se týmu v hale Královka nedaří častěji.

"Ale to nemá žádný vliv na to, že bychom neměly bránit, vracet se nebo dělat všechno pro to, abychom je aspoň zastavily. Jsem ráda, že jsme se aspoň zvedly ve třetí čtvrtině a vrátily se zpátky," komentovala Reisingerová snížení až sedmnáctibodového manka.

Před dalšími testy v sobotu opět se Švédskem, dvojzápasem s Běloruskem v příštím týdnu a dvěma duely se Slovenskem má podle ní tým hodně práce. "Momentálně si ještě nejsme jisté v clonách a v týmové přípravě, takže si myslím, že na tom budeme muset ještě zapracovat. Vzhledem k tomu, že je to náš první přípravný zápas, tak si myslím, že máme spoustu času na tom pracovat. Viděli jsme, co nám nejde, a zítra budeme vědět, co zlepšit, nebo se aspoň každá zamyslet, co jsme udělaly špatně," doplnila třiadvacetiletá hráčka španělské Girony.

Švédky táhla s 15 body její klubová spoluhráčka Frida Eldebrinková, kterou doplnilo její dvojče Elina s ještě o bod lepší bilancí. "Nijak jsme se nehecovaly, já na to moc nejsem. Jakmile jsme na hřišti v jiných dresech, tak jsme soupeřky. Jsem ráda, že se jí dařilo, protože budu potřebovat, aby se jí dařilo i v sezoně. Ať pokračuje, ale zítra ať si dá klidně volno," smála se Reisingerová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články