Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Jelínek se odpojil od reprezentace, odjel do Dallasu bojovat o angažmá v NBA

Trento - Českou basketbalovou reprezentaci, připravující se na kvalifikaci o olympijské hry, dočasně opustil David Jelínek. Nejlepší střelec polské ligy odletěl do USA, kde dostal možnost bojovat o smlouvu v NBA. Na zkoušku si ho pozvali Dallas Maverics, kde už zkoušel štěstí v roce 2012. Za týden by se měl Jelínek k reprezentaci znovu připojit.

Je nám líto, video expirovalo.
Jelínek by rád zkusil štěstí v zámořské NBA

"Mám s nimi dobrý vztah, sledovali mě, jak se mi daří v Evropě. Po této sezoně, která se mi povedla, a po domluvě ještě s jedním agentem, se kterým spolupracujeme, jsem dostal pozvánku," řekl pětadvacetiletý Jelínek, který v této sezoně zazářil v dresu Anwilu Wloclawek.

Byl nejlepším střelcem polské ligy a zároveň zapracoval na defenzivě. "Není to důležitý krok jen směrem k NBA, což je samozřejmě ten hlavní důvod. Mohlo by mi to ale pomoct i k případnému angažmá v Evropě. Uvidíme, jestli to vyjde na Letní ligu. Je to pro mě dobrý krok ukázat se ještě na dalších místech," věří Jelínek.

Jeho hlavním cílem je nyní získat pozvánku alespoň do Letní ligy NBA, kde by se mohl ukázat i dalším týmům. "Je to vlastně taková malá NBA. Pořád je to americký styl basketbalu, ale je více otevřený hráčům, kteří byli draftovaní, pro Evropany. Je to další možnost ukázat se týmům NBA. Tím, že je Summer League tak sledovaná, je tam i velké množství skautů z Evropy," dodal Jelínek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články