Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Basketbalisté vyrazili na přípravný turnaj do Itálie ještě bez Veselého se Satoranským

Treviso - Stále ještě nekompletní basketbalová reprezentace mužů, která se chystá na červencovou olympijskou kvalifikaci, odehrála včera první přípravný zápas. V italském Trevisu podlehl výběr trenéra Ginzburga Číně 68:77.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté začali herní přípravu bez největších hvězd

Po dvou týdnech tréninkové přípravy je italské třízápasové turné prvním ostrým testem pro širší reprezentační kádr, hráčský i realizační tým se proto primárně nesoustředí na výsledky. "Opravdová příprava začne až ve chvíli, kdy se připojí hráči, kteří tady ještě nejsou. Zatím to beru jako takové udržování se v kondici," připomněl kapitán české reprezentace Jiří Welsch absenci Tomáše Satoranského s Janem Veselým.

Utkání s Čínou bylo slušným kondičním cvičením, soupeř hrál fyzický nátlakový basketbal, český tým musel za chodu upravit taktiku proti urostlejším Číňanům a ve druhé půli dokázal vyrovnat intenzitu hry a téměř smazat dvanáctibodové manko. "Na všech pozicích měli vyšší hráče, takže jsme tomu museli uzpůsobit taktiku. Dokázali jsme se vrátit do utkání a v druhé půli jsme odvedli dobrou práci, zhodnotil duel s Číňany asistent trenéra Lubomír Růžička.

Do souboje s domácími Italy nezasáhne křídelník David Jelínek, který odcestoval na testy do týmu NBA Dallas Mavericks.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články