Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Čeští basketbalisté prohráli v přípravě s Čínou

Treviso (Itálie) – Čeští basketbalisté zahájili přípravu před kvalifikací na olympijské hry do Ria porážkou 68:77 s Čínou. Trenér české reprezentace Ronen Ginzburg ještě nemá na turnaji v Itálii k dispozici kompletní tým. Naproti tomu Číňané se plně připravují na olympiádu, kde jsou už jistými účastníky.

"Hráli jsme proti vítězi asijského mistrovství, který hrál kvalitní nátlakovou obranu po celém hřišti. Ukázalo nám to zrcadlo, v čem máme problém v přechodové fázi. Ta by přitom měla být naší silnou stránkou," řekl asistent trenéra Ginzburga Lubomír Růžička.

"Čína je v celosvětovém pořadí FIBA v první desítce. Pro nás to byla velmi kvalitní příprava." Čechům stále chybějí dvě největší hvězdy Tomáš Satoranský a Jan Veselý, který by se měl zapojit už v pátek, a tak dostali šanci především hráči bojující o nominaci na kvalifikaci.

Na porážce se podepsala nevydařená úvodní polovina utkání, ve které si někteří hráči zvykali na rychlejší tempo hry a výškovou převahu soupeře. Číňané si už v první čtvrtině vypracovali dvouciferný náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavel Houska: Musíme ještě na některých prvcích zapracovat

"Soupeř byl na všech pozicích vyšší, takže jsme se špatně dostávali do hry zády ke koši. Museli jsme uzpůsobit taktiku, ale myslím, že jsme se dokázali vrátit do zápasu a ve druhém poločase jsme předvedli velmi dobrou práci," hodnotil Růžička.

Ke smazání dvouciferného manka zavelel po změně stran bodovou šňůrou Patrik Auda, který trefil trojku a přidal dalších šest bodů. Češi se vrátili do hry a po Palyzově trojce z úvodu čtvrtého dějství už ztráceli pouze bod. Jenže Číňané je do vedení nepustili a naopak znovu odskočili.

"Byl to dobrý signál, že tam potenciál je. Trenér prostřídal, dotahovala jiná sestava, než šla na začátek. Vyzkoušeli jsme si několik modelových situací. Ukázalo nám to, že máme spoustu mezer. Bylo vidět, že máme kvůli špatné komunikaci ještě problémy v obraně, špatně jsme přebírali, rotovali. To je to, co by bylo zapotřebí zlepšit. V útoku bylo vidět, že některé momenty byly dobré, ale všechny akce ještě nemáme zažité a musíme na tom zapracovat," řekl zkušený pivot Pavel Houška, který byl s Audou nejlepším českým střelcem s 11 body.

Pro Čechy šlo o zahřívací zápas před turnajem v Trentinu, kde se v pátek utkají s domácí Itálií o postup do finále. V sobotu pak vyzvou buď Turecko, nebo opět Čínu.

Přípravné utkání basketbalistů na turnaji v Itálii:

ČR - Čína 68:77 (11:20, 31:44, 51:55)

Nejvíce bodů ČR: Auda a Houška po 11, Benda 8, Kříž 7, Bohačík a Palyza po 6, Kyzlink 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články