Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Hruban o nymburském programu: Čtvrtfinále bereme jako přípravu na Ligu mistrů, kde chceme medaili

Jestli má některé čtvrtfinále Kooperativa NBL jednoznačného favorita, pak jde o sérii Nymburk – Ústí. Nymburští basketbalisté útočí na 17. titul v řadě, ale zároveň pro ně právě přichází klíčová fáze sezony, a to na dvou frontách. Kromě domácí soutěže je totiž už příští týden v Nižném Novgorodu čeká závěrečný turnaj Final 8 Ligy mistrů, kde ve čtvrtfinále narazí na tureckou Karsiyaku. "Jakmile zazní siréna po posledním čtvrtfinále, začne pro nás absolutní soustředění na Ligu mistrů. Tam chceme uspět," říká nymburský a zároveň reprezentační kapitán Vojtěch Hruban.

Vojtěch Hruban v akci
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Čtvrtfinále s Ústím začalo podle předpokladů – Nymburk proti ústecké Slunetě zapsal dvě domácí výhry. V pondělí 99:61 a v úterý pak 105:82. "Těšili jsme se na play-off, ale čtvrtfinále chceme rychle sfouknout pokud možno ve třech zápasech. V hlavách už Final 8 samozřejmě máme a Liga mistrů je pro nás ohromně důležitá. Čtvrtfinále je pro nás spíš příprava na příští týden," prozrazuje Hruban.

Pro Nymburk je ve čtvrtfinálové sérii důležité i rovnoměrně rozložené rotování hráčů a samozřejmě také to, aby se pro Ligu mistrů trenérovi Orenu Amielovi nikdo nezranil. Hruban o tom ví své, když ze zdravotních důvodů vynechal téměř celý březen. "Několik drobných bolístek mám, ale jsou to zanedbatelná zranění. Je to dané tím, že sezona se čtyřikrát zastavila a čtyřikrát rozbíhala a pro starší hráče, jako jsem já, to není ideální stav. Ale nic vážného teď neřeším."

5. květen, to je datum očekávané čtvrtfinálové bitvy s tureckou Karsiyakou. Vzhledem k tomu, že Nymburští disponují nejlepším útokem Ligy mistrů (90 bodů na zápas) a také nejlepším doskakováním (44 na zápas), necítí se na plnění role outsidera. Sebevědomí jim dodaly úspěchy proti zvučným soupeřům ze Španělska, Itálie nebo Německa. Nymburští si poradili se silnou Zaragozou, proti Sassari rozhodli v posledních vteřinách a s Bambergem zase otočili utkání, ve kterém padali až o 18 bodů.

"Karsiyaka je kvalitní tým, který rozhodně nemůžeme podceňovat, ale zároveň cítíme, že přes něj máme šanci přejít. Nikdo z nás tam nepojede s nastavením, že nám stačí odehrát jeden zápas. Tým funguje tak, že samotný postup do Final 8 nám teď už nestačí. Všichni podvědomě myslíme a míříme výš. Medaile z letošního ročníku Ligy mistrů podle mě nevisí tak vysoko," prohlašuje nymburský kapitán.

Nymburk v Lize mistrů navázal na úspěšné počínání z minulého ročníku, kdy se také probojoval do závěrečného turnaje, ale sezonu pak předčasně ukončila koronavirová pandemie. "Náš styl je hodně podobný jako vloni. I když pár hráčů se obměnilo, tak základy jsou stejné. Pro nás ta minulá sezona byla dobrá v tom, že jsme zjistili, že to může fungovat. Nejen, že námi produkovaný basketbal může bavit lidi, ale může přinést i úspěšné výsledky. V tomhle ohledu nám loňská sezona ukázala cestu, po které bychom měli jít," potvrzuje Hruban.

Plán Nymburka je tedy na nejbližší dny jasný – ukončit čtvrtfinále v české lize a pak se pokusit dojít co nejdál v play-off Ligy mistrů. Zápas č. 3 je na programu ve čtvrtek na ústecké palubovce. Vojtěch Hruban pak bude také hostem speciálního podcastu Basketbal fokus o tažení letošní Ligou mistrů, který vám na webu ctsport.cz nabídneme na začátku příštího týdne.



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články