Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk sehraje Final Eight v Nižním Novgorodu, zaútočí v Lize mistrů na trofej?

Final Eight v basketbalové Lize mistrů, kde ani v letošní sezoně nebudou scházet čeští šampioni z Nymburku, se bude konat od 5. do 9. května v Nižním Novgorodu. Závěrečný turnaj bude rozlosován v pátek. Soupeřem svěřenců Orena Amiela bude Štrasburk, Karsiyaka, nebo úřadující šampion Burgos.

"Uspořádat v dnešní době takovou akci není nic snadného. Výběr kandidátů byl proto hodně úzký, zvláště když jednou z podmínek byla účast fanoušků. My jsme s volbou Novgorodu spokojeni, protože máme zkušenost z našeho účinkování ve VTB lize a víme, že pohostinnost a organizace tam budou na velmi vysoké úrovni,“ řekl výkonný ředitel Nymburku Ondřej Šimeček.

Čeští šampioni se dostali do Final Eight podruhé za sebou, když z osmifinálové skupiny s Dinamem Sassari, Bambergem a Zaragozou postoupili s bilancí pěti vítězství a jedné porážky z prvního místa. Vloni jejich účinkování skončilo ve čtvrtfinále s AEK Atény, které se následně dostalo až do finále.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma SZ: Basketbalisté Nymburku před Final Eight

V Nižním Novgorodu hrál Nymburk naposledy v listopadu 2019, kdy zde zvítězil v utkání Ligy mistrů 82:73. Původně se měl s ruským týmem utkat i v základní skupině letošního ročníku, ale kvůli pandemii se skupiny rozdělily a k vzájemným soubojům nedošlo.

Novgorod v boji o pořadatelství předčil Hapoel Holon. Rusko a Izrael i v současné době ovlivněné pandemií koronaviru pouští příznivce do hledišť. Finálový turnaj se uskuteční v Kulturním a zábavním centru Nagornyj, což je víceúčelová hala, již kromě basketbalistů využívají i hokejisté Torpeda v KHL a pojme téměř šest tisíc fanoušků. Podle současných opatření by mohla pro Final Eight být zaplněná z 50 procent.

Turnaj bude i součástí oslav 800. výročí založení města, které Novgorod v tomto roce slaví.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články