Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Harden se zranil, ale Durant s Irvingem dotáhli Brooklyn k vítězství v úvodním čtvrtfinále NBA

Čtvrtfinále NBA zahájili basketbalisté Brooklynu domácí výhrou 115:107 nad Milwaukee. A to i přesto, že postrádali hvězdného Jamese Hardena, který si poranil zadní stehenní sval a musel odstoupit už po 43 sekundách. Kevin Durant však zaznamenal 29 bodů a 10 doskoků a Kyrie Irving 25 bodů a 8 asistencí. Milwaukee nestačilo 34 bodů a 11 doskoků Janise Antetokounmpa.

Kevin Durant (vpravo) z Brooklynu v utkání s Milwaukee
zdroj: REUTERS

Hned v první minutě zápasu šel Harden do nájezdu, ale po něm zůstal za koncovou čárou a odkulhal na lavičku, přičemž se držel za pravý stehenní sval. Kvůli němu vynechal 20 zápasů během letošního ročníku včetně dvou květnových porážek s Milwaukee.

I tentokrát to vypadalo, že Hardenovo zranění bude znamenat problém, jelikož Bucks se vzápětí dostali do devítibodového vedení. Jenže Nets se rychle vzpamatovali a Hardena dokázali nahradit díky Mikeovi Jamesovi, který měl 12 bodů a svým pohybem dělal potíže obraně soupeře. Ta ale měla problémy hlavně s trojkovou střelbou hráčů Brooklynu - ti jich proměnili patnáct, o devět více než Bucks.

"Snažili jsme se Jamesovo zranění moc neprožívat, ale když ztratíte jednoho z lídrů při prvním útoku v utkání, tak je to rána. Pár minut trvalo, než jsme našli způsob, jak hrát bez něj. Ale naši trenéři odvedli skvělou práci," pochválil Durant kouče Stevea Nashe a jeho tým.

Zápas se rozhodoval ve třetí čtvrtině, kdy Brooklyn dominoval v útoku zejména díky Durantovi a do poslední části si přinesl čtrnáctibodový náskok, který navýšil až na devatenáct. Milwaukee ztrátu snížilo až v závěru, kdy už na palubovce hráli náhradníci.

Hostům nepomohlo ani to, že měli výrazně vyšší sestavu a dominovali pod košem, odkud dali 72 bodů. Na body po útočných doskocích přehráli soupeře 20:4. Nets ale využili nižší sestavu bez klasického pivota k tomu, že byli výrazně nebezpečnější na perimetru a rozebírali obranu soupeře rychlými přihrávkami.

"Naše obrana musí být lepší a do příštího zápasu bude. Nesmíme se nechat takto rozebírat," měl jasno trenér Bucks Mike Budenholzer.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 1. zápas:
Brooklyn - Milwaukee 115:107

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články