Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Dallasu fanoušci nepomohli. Leonard nastřílel 45 bodů a Clippers si vynutili sedmý zápas

Los Angeles Clippers odvrátili možné vyřazení v 1. kole play-off NBA, když zvítězili v šestém utkání na palubovce Dallasu 104:97. Po vyrovnání série na 3:3 si vynutili rozhodující sedmý zápas na svém hřišti. Hvězdou utkání byl Kawhi Leonard, který pomohl k výhře 45 body. Sekundoval mu Paul George, jenž k 20 bodům přidal 13 doskoků. Poraženým nestačilo ani 29 bodů a 11 doskoků Luky Dončiče.

Utkání Dallas - LA Clippers
zdroj: ČTK/AP

Poprvé v historii NBA v jedné sérii uspěl v úvodních šesti zápasech pokaždé hostující tým. Clippers uspěli, přestože jim kvůli zdravotním problémům chyběli Patrick Beverley a počtvrté v řadě také Serge Ibaka.

Leonard si 45 body vyrovnal kariérní maximum v play-off. "V důležitých okamžicích se ukazují velcí hráči. Tohle utkání jen dokázalo, kdo je Kawhi Leonard," prohlásil trenér Clippers Tyronn Lue.

Vítěz NBA se San Antoniem a Torontem měl v šestém duelu úspěšnost střelby 72 procent, když trefil 18 z 25 pokusů a pět z devíti trojek. K důležitému obratu zavelel svými trefami i ve třetí čtvrtině, v níž Clippers ztráceli sedm bodů.

"Zničil nás. Měl zatraceně dobrou střelbu," uvedl Dončič, který sice byl nejlepším střelcem svého týmu, proměnil však jen dvě z devíti trojek.

Domácímu Dallasu nepomohla ani bouřlivá kulisa trojnásobného počtu fanoušků, než jaký byl povolen v základní části.

"Už se nám je podařilo u nich porazit, takže věříme, že to můžeme dokázat znovu. Uvidíme, kdo z nás půjde dál," řekl dallaský pivot Kristaps Porzingis. Rozhodující duel se hraje v neděli. Vítěz série narazí na Utah.

Zdroj
ČTK, nba.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články