Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nezvyklý pocit pro Jamese. S Lakers končí už v prvním kole play-off NBA

V sezoně protkané několika zraněními Lakers v play-off už došly síly. Basketbalisté Los Angeles titul v NBA neobhájí. Tým kolem LeBrona Jamese podlehl v šestém zápase 1. kola Phoenixu 100:113 a sérii prohrál 2:4. James poprvé v kariéře vypadl v play-off už v prvním kole.

Zklamaný LeBron James po vyřazení z play-off
zdroj: ČTK/AP autor: Ashley Landis

Suns vykročili za postupem už v první čtvrtině, kterou i díky 22 bodům Devina Bookera vyhráli 36:14. Celkem jich Booker zaznamenal 47 a zastínil Jamese, který si jich připsal 29. "Na téhle statistice mi vůbec nezáleží. Nejdůležitější pro mě je, aby se tenhle tým vrátil zdravý," uvedl James.

Lakers se sice přes zdravotní handicap rozhodl pomoci Anthony Davis, ale zranění ho limitovalo a po pěti minutách stejně musel ze hry odstoupit. "Jsem bojovník, takže jsem chtěl nastoupit a týmu co nejvíce pomoci. Ale moje tělo nesouhlasilo. Kvůli zraněním jsme se dostali do téhle pozice, nebylo to prostě jako loni," uvedl Davis, jehož trápila třísla.

Phoenix dotáhl sérii do vítězného konce poprvé po 11 letech. "Porazit úřadující šampiony je samozřejmě skvělé. Ale teď už se musíme zaměřit na dalšího silného soupeře," řekl trenér Suns Monty Williams.

Denver ještě v třetí čtvrtině prohrával s Portlandem o 14 bodů, ale dokázal skóre otočit. Hvězdný srbský pivot Nikola Jokič se na tom podílel 36 body, Trail Blazers nepomohlo ani 28 bodů Damiana Lillarda.

"Opět jsme ukázali, že my se nikdy nevzdáváme. Slovo vzdát se prostě není v našem slovníku. My prostě neustále bojujeme a tak to bude i v dalších kolech," řekl Jokič.

"Prostě nás přehráli. My hráli dobře, ale v rozhodující chvíli oni předvedli skvělý výkon, to se musí uznat a ocenit je. Denver má skvělou sezonu," pochválil soupeře bosenský pivot Portlandu Jusuf Nurkič.

V play-off už je tak jistých sedm čtvrtfinalistů. Posledního určí souboj mezi Dallasem a Los Angeles Clippers, v němž Mavericks vedou 3:2 na zápasy.

1. kolo play-off NBA:

Západní konference - 6. zápasy:

Portland - Denver 115:126 (konečný stav série 2:4), LA Lakers - Phoenix 100:113 (konečný stav série 2:4).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články