Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fenerbahce s Veselým udolalo Krasnodar a má jistotu play-off

Krasnodar - Pouze nevídaných 107 bodů zaznamenaly mezi sebou celky Krasnodaru a Fenerbahce v důležitém utkání 10. kola nadstavbové fáze Evropské ligy. Turecký celek s českým reprezentantem vydřel vítězství 55:52 na hřišti Lokomotivu a zajistil si postup do play-off. Zároveň si upevnil vedoucí příčku ve skupině E, kde má náskok dvou výher a lepší vzájemnou bilanci s Krasnodarem. Český reprezentant Jan Veselý pomohl Fenerbahce čtyřmi body, pěti doskoky a především velmi dobrou obranou. 

Ilustrační foto

Lokomotiv od začátku potvrzoval, že má nejlepší obranu v soutěži, ale Fenerbahce se mu tentokrát v defenzivě vyrovnalo. A to hlavně zásluhou Veselého, který odváděl velmi dobrou černou práci a zastavoval hvězdy soupeře. V útoku ho spoluhráči příliš nezapojovali, ale Veselý téměř neslezl z palubovky a byl důležitou postavou.

Celý zápas tak byl taktickou bitvou o každý koš a přetahovanou o vedení. Drama to bylo až do posledních vteřin. Fenerbahce pomohly trojky Bogdana Bogdanoviče, se 17 body nejlepšího střelce utkání, a Bobbyho Dixona, po kterých turecký tým vedl 45 vteřin před koncem o dva body.

Fenerbahce nezlomilo, ani když půl minuty před koncem nasbíral při jediném útoku soupeře tři fauly Veselý a musel ze hřiště. Favorit na titul těsné vedení uhájil, ačkoliv měli domácí v závěru ještě tři pokusy na trojku, která mohla přinést vyrovnání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Krasnodar - Fenerbahce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články