Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Basketbalistky USK vyhrály ve Schiu a jsou blízko Final Four

Schio - Basketbalistky ZVVZ USK Praha vyhrály úvodní čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Schia 68:56 a přiblížily se postupu na závěrečný turnaj Final Four, na kterém by obhajovaly titul. V pátek přivítají italský celek v odvetě na Královce, případný třetí zápas by se hrál 16. března znovu v Itálii. O výhru se zasloužila především Kia Vaughnová, autorka 23 bodů.

"Kia je hráčkou pro play-off a tyto důležité zápasy, kdy hraje lépe než v základní části. Dnes pro nás byla hodně důležitá," řekla trenérka Natália Hejková. "Máme za sebou jen jeden krok, ale jsme ve výhodě. Nic strašného by se nestalo, i kdybychom nevyhrály, ale věřím, že to doma dotáhneme," dodala.

Pražanky, které přijelo podpořit 120 fanoušků, hned od začátku nasadily do sestavy novou posilu Anete Steinbergaovou, která zažila premiéru v Eurolize. Po počátečních rozpacích se lotyšská reprezentantka chytla a USK první čtvrtinu vyhrál. Především Vaughnová potvrzovala, že v důležitých utkáních se její výkony stupňují, a v první čtvrtině dala osm bodů.

"Tyhle zápasy mám ráda. Adrenalin jde nahoru, a tím i moje výkony. Mám radost, že se to povedlo, ale ještě není hotovo. Schio je teď outsider a nemá co ztratit. Proto si na něj musíme dát pozor," řekla Vaughnová. 

V úvodu druhé části se však české mistryně trápily v útoku, naopak v domácím týmu se střelecky chytla Laura Macchiová a Schio předvedlo šňůru 11:0. Pražanky na to ale zareagovaly presinkem po celém hřišti a potvrdily, že v agresivitě obrany patří k nejlepším v soutěži. Schio nebylo schopné ani rozehrát a šňůra 10:0 vrátila vedení na stranu USK. Ve třetí čtvrtině se rozstřílela Kateřina Elhotová, která držela USK neustále v těsném vedení, ale bojovně hrající domácí nepustily soupeře do trháku.

Zvláště když Schiu proti dobré obraně pomáhaly i šťastné střely v posledních sekundách útoků. Do poslední čtvrtiny však USK nastoupil s velkou vervou, Vaughnová dala rychle sedm bodů, Marta Xargayová přidala trojku a rázem z toho bylo vedení o dvanáct bodů sedm minut před koncem. Na to už Schio nenašlo odpověď a USK tak v závěru v klidu uhájil důležité vítězství.

"Moc jsme chtěly vyhrát, protože spoléhat na třetí utkání by bylo ošidné. Proto jsme moc rády, že se to povedlo, a teď se to pokusíme dokončit doma," dodala Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Schio - USK Praha

Famila Schio - ZVVZ USK Praha 56:68 (15:19, 33:31, 45:47)

Nejvíce bodů: Walkerová 12, Andersonová 11, Macchiová 10 - Vaughnová 23, Xargayová 9, Kateřina Elhotová 8. Fauly: 12:19. Trestné hody: 14/10 - 7/7. Trojky: 4:3. Doskoky: 36:35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články