Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

České basketbalistky půjdou do kvalifikace bez Březinové, Minarovičové a Pudlákové

Do boje o mistrovství Evropy s Belgií nezasáhnou tři české basketbalistky - Renáta Březinová, Kristýna Minarovičová a Renata Pudláková, které musel trenér Štefan Svitek vyřadit ze zápasové soupisky. Všechny tři však zůstaly s týmem a budou usilovat o nominaci na středeční duel s Německem. Přímý přenos utkání Česko - Belgie z pražské Klárovky sledujte od 18:00 na ČT2.

Trenér českých basketbalistek Štefan Svitek
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Trenér Štefan Svitek měl od pondělí k dispozici 15 hráček. Oproti původní nominaci se do přípravy nezapojily zraněné Jana Hausknechtová a Kia Vaughová. Stále však musel tři hráčky vyřadit a rozhodl se pro zkušenost.

"Všechny hráčky v přípravě pracovaly dobře. Byl jsem s nimi spokojený. Bohužel musíme ukázat na tři z nich, které v sobotu nezasáhnou do zápasu s Belgií," řekl Svitek. "Všichni zůstáváme dál spolu. Budeme se společně připravovat na zápas s Německem, na který může být nominace zase jiná," dodal.

Nominace

Rozehrávačky: Lenka Bartáková (Piešťanské Čajky/SR), Kateřina Bartoňová (Hradec Králové), Petra Záplatová (Wasserburg/Něm.).
Křídla: Karolína Elhotová, Kateřina Elhotová, Veronika Voráčková (všechny USK Praha), Romana Hejdová (Mondeville/Fr.), Tereza Pecková (Miskolc/Maď.).
Pivotky: Alena Hanušová (USK Praha), Julia Reisingerová (Sant Adria/Šp.), Kamila Štěpánová (Györ/Maď.), Edita Šujanová (KP Brno).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články