Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Natáčení filmu o zlatých basketbalistech z roku 1946 mělo i charitativní podtext

Připravovaný film Zlatý podraz o jediném českém mužském zlatu na mistrovství Evropy v historii měl i charitativní podtext. V rámci akce Každý koš pomáhá si v kulisách historického stadionu zastříleli na koš i vozíčkáři.

Vozíčkáři na charitativní akci k natáčení filmu Zlatý podraz
zdroj: Instagram autor: Patrik Nguyen

Ve filmu, který připomíná jediné československé basketbalové zlato z Mistrovství Evropy 1946, se prolíná sport, politika a láska. Členem vítězného týmu byl tehdy i Josef Tomsa.

"Byla jsem hrozně ráda, že se dostal až na tu nejvyšší metu, je jeden z basketbalistů, kteří v Ženevě obdrželi titul ME. Vzpomínáme i na něj, škoda, že se toho nedožil," mrzí vdovu po zlatém basketbalistovi Miloslavu Tomsovou.

Autor projektu Každý koš pomáhá Jakub Bažant zahájil charitativní večer ve stylovém převleku hlavního rozhodčího finálového zápasu Československa proti Itálii. "Charita, která je součástí filmu Zlatý podraz, je zaměřená na basketbalisty vozíčkáře, bude mít různé etapy a vyvrcholí při premiéře filmu. Doufám, že se podaří vybrat co nejvíc peněz," věří komentátor České televize.

Lidé mohou přispívat dárcovskými DMS a inspirací jím může být právě basketbalový příběh mistrů Evropy, kteří se před 71 lety spojili pro jeden cíl. "Určitě je dobře, když se nejenom basketbalisté a sportovci semknou. Když drží pohromadě a hlavně když pomůžou něčemu pozitivnímu," usmívá se Bažant.

Je nám líto, video expirovalo.
Natáčení filmu o zlatých českých basketbalistech mělo i charitativní podtext

Hlavní zprávy

Nejčtenější články