Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Bylo hrozné vidět, jak padá na hlavu, řekl k faulu na Satoranského spoluhráč

Ostrý faul Bobbyho Portise ukončil účinkování basketbalisty Tomáše Satoranského, který při výhře Washingtonu v Chicagu 101:90 odehrál zatím nejlepší zápas v NBA. Reprezentační rozehrávač se po Protisovu zákroku uhodil do hlavy a musel být ošetřen. Podle spoluhráčů vypadal pád hrozivě a je štěstí, že Satoranský má zřejmě jen lehký otřes mozku.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK autor: Šváb David

"Bylo hrozné vidět, jak Tomáš takhle padá na hlavu. Zrovna jsem se otáčel, takže jsem neviděl, jak tvrdý to byl faul, ale viděl jsem, jak tvrdý pád to byl," komentoval Otto Porter situaci, která se odehrála tři minuty před koncem zápasu. Satoranský po úniku po koncové čáře nasazoval na smeč, ale Portis ho při snaze o blok vyvedl z rovnováhy a způsobil jeho nekontrolovaný pád.  

"Tomáš se snažil rychle vstát, ale to jsem mu nedovolil. Byla tam krev, tak jsme rychle přivolali lékaře, aby se přesvědčili, že je v pořádku. Vypadalo to hrozivě," dodal Porter. Sudí zákrok posoudili jako úmyslný faul druhé kategorie a Portise vyloučili. Pivot Chicaga se však bránil, že o úmysl nešlo. "Šel jsem jen po míči. Jako hráč NBA nemůžete mít obavy z toho, abyste náhodou nezranili protihráče.

Mým úkolem je pomáhat spoluhráčům. V tu chvíli to bylo o osm bodů, stále jsme byli ve hře a měli jsme šanci to otočit. Prostě jsem se ho snažil zastavit. Takové věci se stávají," řekl Portis. Byl překvapený, že ho sudí vyloučili. "Nečekal jsem to, ale musím to vzít," dodal.

Portis předtím v utkání nezaviněně zranil i Tima Fraziera, který spadl hlavou na jeho koleno a zlomil si nos. Trenér Frad Hoiberg i spoluhráči se ho přes vyloučení zastali. "Nemyslím si, že to byla z jeho strany zákeřnost. Jen se snažil zabránit koši," řekl Hoiberg.  

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský dal v NBA 25 bodů proti Chicagu

"Viděl jsem to na videu a Bobby šel na blok. Je to skvělý kluk. Vím, že má teď špatnou reputaci i kvůli tomu, co se stalo na začátku sezony, ale je to vážně prima kluk," připomněl Denzel Valentine potyčku Portise se spoluhráčem Nikolou Mirotičem.  

Podle Satoranského spoluhráče Jodieho Meekse však Portis svým zákrokem porušil nepsané pravidlo NBA. "Když má někdo volnou cestu do koše a obránce je tam pozdě, tak už ho má nechat být a nesnažit se ho za každou cenu zastavit. Ale očividně se tím všichni neřídí," prohlásil Meeks. "Naštěstí to bylo snad jen strašidelné bez větších následků," dodal.  

Satoranský po zápase se spoluhráči v šatně vtipkoval a dnes fanoušky na sociálních sítích uklidnil, že je v pořádku. "Ahoj fanoušci. Díky za vaše zprávy. Jsem relativně v pořádku, přestože to byla tvrdá srážka. #TvrdáMakovice," napsal odchovanec USK Praha.

Zatím není jisté, zda Satoranský bude moci nastoupit ke středečnímu zápasu s New Yorkem. Poté následuje přestávka na Utkání hvězd, takže bude mít český rozehrávač dost času, aby se dal do pořádku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články