Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Série Washingtonu ztroskotala ve Philadelphii. Satoranský odehrál 22 minut

Šestá výhra v řadě už nepřišla. Washingtonští basketbalisté prohráli ve Philadelphii 102:115, dvaadvacet minut v utkání odehrál Tomáš Satoranský. Český rozehrávač nasbíral šest bodů a přidal dva doskoky, tři asistence a dva zisky.

Tomáš Satoranský v utkání proti Torontu
zdroj: ČTK/AP

Wizards od začátku v bouřlivém prostředí, které vytvořili fanoušci stále oslavující triumf Eagles v Super Bowlu, ztráceli a ještě v první části narostlo jejich manko na více než 20 bodů. Náskok soupeře se hostům smazat už nepodařilo, takže v hale Wells Fargo Center ani jednou nevedli a přišli o svou vítěznou sérii.

Bez kapitána Walla, který se podrobil operaci levého kolena, prohráli poprvé. "Byla to pěkná série," komentoval nejdelší vítěznou šňůru týmu v sezoně trenér Scott Brooks. "Teď se musíme oklepat a dobře se připravit na další utkání," dodal. Ve čtvrtek přijede do Washingtonu lídr Východní konference Boston.

Nejlepším střelcem Wizards i celého zápasu byl s 30 body Bradley Beal, sedmnáct bodů přidal Otto Porter. Domácí se mohli tradičně spolehnout na pivota Joela Embiida, který se postaral o 27 bodů a dvanáct doskoků.

Třináctou porážku v sezoně utrpěli basketbalisté vedoucího mužstva ligy a obhájci titulu z Golden State. Před svými fanoušky nestačili svěřenci kouče Steva Kerra na Oklahomu 105:125. Hosté celou dobu vedli, a to hlavně díky Paulu Georgeovi (28 bodů, 6 zisků) s Russellem Westbrookem (34 bodů, 9 doskoků i asistencí).

New York Knicks prohráli doma s Milwaukee 89:103, ale hlavně přišli o svou největší hvězdu Kristapse Porzingise. Lotyšský podkošový hráč, který se ve své třetí sezoně chystal na první Utkání hvězd NBA, si přetrhal vazy v levém koleni a v tomto ročníku už si nezahraje.

Druhý tým tabulky Východní konference Toronto si vyšláplo na lídra z Bostonu a zvítězilo 111:91. Celtics nepomohl ani návrat Kyrieho Irvinga, který po zranění nastřílel 17 bodů.

Finalista posledních tří ročníků Cleveland prohrál počtrnácté z posledních 21 zápasů. Na palubovce Orlanda podlehl 98:116. Cavaliers v poslední čtvrtině dali jen devět bodů a domácí utkání otočili. "Není čas, abychom se styděli za dosavadní průběh sezony. Ještě nám nějaké zápasy zbývají, a jestli chceme sezonu zachránit, musíme to zlomit, chytit se nějakým dobrým zápasem," řekl LeBron James, který se postaral o 25 bodů.

Výsledky NBA:

Philadelphia - Washington 115:102 (za hosty Satoranský 6 bodů, 3 asistence, 2 doskoky), Atlanta - Memphis 108:82, Brooklyn - Houston 113:123, Golden State - Oklahoma City 105:125, LA Lakers - Phoenix 112:93, New York - Milwaukee 89:103, Orlando - Cleveland 116:98, Toronto - Boston 111:91.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články