Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Satoranského 14 bodů na Boston nestačilo, Lakers zvítězili počtvrté v řadě

Basketbalisté Washingtonu podlehli v NBA na svém hřišti vedoucímu týmu Východní konference Bostonu 104:110 po prodloužení. Tomáš Satoranský za domácí odehrál 34 minut, během nichž si připsal 14 bodů, čtyři asistence i doskoky, ale také tři ztráty.

Tomáš Satoranský v dresu Washingtonu Wizards
zdroj: ČTK/AP autor: Mark J. Terrill

Zatímco v prvním poločase se Wizards a Celtics střídali ve vedení, po změně stran se Boston utrhl až na desetibodový rozdíl. K jeho snížení v polovině čtvrté části zavelel trojkou Satoranský.

Wizards se dokonce povedlo v poslední minutě základní hrací doby jít do vedení 98:95. Deset sekund před koncem však Markieff Morris nešikovně fauloval Kyrieho Irvinga při tříbodovém pokusu. Irving trefil všechny tři trestné hody a na druhé straně Bradley Beal nedokázal proměnit vítěznou střelu.

V prodloužení dali Wizards pouze šest bodů, zatímco samotný Irving nastřílel v nastavené pětiminutovce sedm ze svých 28 bodů. Klíčovou trojku dal v předposlední minutě Jaylen Brown i přes velmi těsnou obranu Satoranského, po této střele šli hosté do vedení 108:103.

Český rozehrávač byl se 14 body třetím nejlepším střelcem svého týmu. Wizards vedl Otto Porter Jr. s 27 body a 11 doskoky, Bradley Beal měl 18 bodů a devět asistencí, ale proměnil pouze sedm z 27 střel z pole.

Satoranský zaujal i v závěru poločasu, kdy nejprve obral o míč hvězdu Irvinga a dal koš z protiútoku, hned v následném útoku pak Irvinga po dobré obraně zblokoval pod košem. "Tomáš odvádí v obraně skvělou práci. Na to, že toho zatím tolik neodehrál a teď musí hrát proti Russellu Westbrookovi a Kyriemu Irvingovi, je to sakra dobrá práce," prohlásil na adresu českého spoluhráče Morris.

Je nám líto, video expirovalo.
Toronto rozdrtilo Knicks a na Východě dál stíhá vedoucí Boston

Do prodloužení dospělo i utkání mezi Portlandem a Charlotte. Domácí Trail Blazers promrhali sedmnáctibodový náskok, ale nakonec zvítězili 109:103. K výhře pomohl Jusuf Nurkič 24 body a 14 doskoky, C. J. McCollum přidal 22 bodů. Hostům nepomohlo ani 40 bodů Kemby Walkera.

Počtvrté v řadě zvítězili Los Angeles Lakers, kteří na své palubovce přehráli Oklahomu jasně 106:81. Lakers využili oslabené sestavy soupeře, jemuž chyběli zranění Carmelo Anthony a Russell Westbrook. Nejlepším střelcem Lakers byl s 20 body Kentavious Caldwell-Pope. Za hosty nastřílel 29 bodů Paul George, jehož jméno vyvolávali domácí fanoušci, kteří by si ho od příští sezony přáli vidět v dresu Lakers.

Obhájci titulu Golden State Warriors prohrávali po první čtvrtině s Dallasem o deset bodů, ale nakonec zvítězili s přehledem 121:103. Kevin Durant se na výhře podílel 24 body, Steph Curry přidal 20 bodů a Klay Thompson o dva méně. V dresu Mavericks nastřílel nováček Dennis Smith Jr. 22 bodů.

Výsledky:

Golden State - Dallas 121:103, LA Lakers - Oklahoma City 106:81, Orlando - Atlanta 100:98, Portland - Charlotte 109:103 po prodl., Toronto - New York 113:88, Washington - Boston 104:110 po prodl. (za domácí Satoranský 14 bodů, 4 doskoky, 4 asistence).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články