Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Brno prohrálo s Gospičem a zůstalo na dně tabulky

Brno - Basketbalistky Friska Brno prohrály v 6. kole Evropské ligy na domácí palubovce s chorvatským Gospičem vysoko 61:80 a v tabulce skupiny C zůstaly poslední. Svěřenkyně Jana Bobrovského mají na kontě stále jen jedno vítězství, Gospič se od českých vicemistryň odpoutal druhou výhrou v sezoně.

Utkání Brno - Gospič
zdroj: ČTK

Domácí basketbalistky jako kdyby zmrazila úvodní úspěšná trojka Kanaďanky Keaneové po deseti sekundách hry. Vzápětí následovala desetibodová šňůra chorvatského týmu, která Brňanky zcela rozložila.

Soupeř založil taktiku na agresivních průnicích do podkošového prostoru, domácí hráčky mu nechávaly hodně prostoru, a když se pokusily zasáhnout, tak většinou za cenu faulu. Při absenci zraněné americké pivotky Robinsonové využívaly basketbalistky Gospiče v podkošových soubojích výškovou převahu.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Brno - Gospič

Ve druhé čtvrtině dal domácí tým jen osm bodů a z matného výkonu se Brňanky neprobraly ani po změně stran. Jejich propustná obrana nadále nedokázala zastavit přímočaré nájezdy soupeře, družstvu chyběla bojovnost.

Chorvatky si pak pod dojmem bezpečného náskoku často dovolovaly i hru na krásu a v poslední čtvrtině to Brňanky využily alespoň ke korekci skóre. Závěrečnou desetiminutovky vyhrály 25:11 a částečně zmírnily debakl, který se už pomalu blížil i tomu z minulého týdne v Madridu, kde Brno prohrálo 70:112.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články