Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Hráčky USK v Eurolize podlehly Jekatěrinburgu

Praha - Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize po dvou předchozích výhrách dnes na vlastní palubovce podlehly Jekatěrinburgu 59:74. Pražanky s ruským favoritem držely krok jen v první čtvrtině, pak tým z Uralu zabral a odrazil se k triumfu skvělou obrannou a účinnou hrou pod košem v útoku. Nedařilo se ani basketbalistkám Friska Brno, které utrpěly nejtěžší porážku této sezony Evropské ligy. V 5. kole prohrály na palubovce Rivasu Madrid 70:112. Po čtvrté prohře nadále zůstávají na posledním místě ve skupině C. Madrid je po Galatasarayi Istanbul teprve druhým týmem v tomto ročníku, který v Eurolize pokořil hranici sta bodů.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Na lavičce Jekatěrinburgu se z výhry svého týmu radovala také česká rozehrávačka a úřadující nejlepší basketbalistka Evropy Hana Horáková, která je však mimo hru kvůli zlomenině levé ruky. USK má nyní bilanci dvou výher a tří porážek, příští čtvrtek se české mistryně představí v maďarském Györu. Jekatěrinburg vyhrál čtyřikrát z pěti pokusů.

Na USK po cenném minulém triumfu ve Valencii jako by dolehlo, že do zápasu nemůže zasáhnout jeho zraněná nejlepší střelkyně Miltonová-Jonesová, jejíž absence byla hodně citelná i v podkošových soubojích, kde měl Jekatěrinburg navrch i díky výškové převaze.

První čtvrtina ještě domácím vyšla, pak na ně ale dolehla střelecká krize. Hvězdný Jekatěrinburg, který dnes neukázal mnoho slabin, ve druhé desetiminutovce využil toho, že tým z Folimanky přes šest minut nedokázal skórovat. USK z herní krize nepomohla ani portugalská rozehrávačka Penicheirová, která si dnes v týmu českých mistryň odbyla svoji euroligovou premiéru.

Montaňanová v domácím týmu zůstala v ofenzivě se svým příspěvkem 24 bodů osamocená, příliš se nedařilo tradičním střeleckým oporám Vítečkové a především Elhotové, která nedala ani bod. Pražanky se při střelbě pohybovaly jen kolem třicetiprocentní úspěšnosti, navíc hodně ztrácely na doskoku.

Jekatěrinburg od začátku těžil z výborné útočné hry pod košem, ruským šampionkám ani nemuselo vadit, že za prvních čtrnáct minut daly jediný koš mimo vymezené území. I tak jejich náskok dál narůstal, s dvanáctibodovým trhákem v poločase se hostující tým, jenž v ofenzivě spoléhal na Parkerovou, Grudaovou či dirigentku Pondexterovou, nespokojil a na začátku třetí čtvrtiny USK ještě víc nalomila dvěma trojkami Artěšinová.

Je nám líto, video expirovalo.
ZVVZ USK Praha - UMMC Jekatěrinburg

Kouč USK Blažek zkusil nástup soupeře zastavit zónovou obranou, ale ani ta suverénky z Ruska nerozhodila. Když USK na konci třetí čtvrtiny ztrácel propastných 25 bodů, stala se ze závěru už jen formalita. Pražanky si dojem z utkání v závěru trochu vylepšily, když odmítly možný debakl a manko přece jen stáhly. Nic to ale nezměnilo na tom, že Jekatěrinburg vyhrál i sedmý vzájemný zápas.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články