Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Brňanky a USK v Eurolize zaútočí na další výhry

Praha – V šestém kole základních skupin Evropské ligy basketbalistek se pro hráčky Frisco Sika Brno i ZVVZ USK Praha otevírá šance získat další výhry, protože ani jeden z elitních českých týmů nenarazí na žádný velkoklub. Brňanky by se po středečním domácím souboji s chorvatským Gospičem rády odpoutaly ode dna tabulky, USK zase ve čtvrtek zkusí zaútočit na svoje třetí vítězství v maďarském Györu. V jeho dresu se na zápas těší především reprezentační pivotka Edita Šujanová, kterou čeká prestižní souboj s bývalým zaměstnavatelem. Brno hostí Gospič dnes od 18:00, USK se představí na palubovce Györu zítra a začne ve stejný čas.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Hráčky Brna mají v Eurolize po pěti zápasech stejnou bilanci jako Gospič, tedy jednu výhru a čtyři prohry. Vzájemný duel tak rozhodne o tom, který z týmů zůstane po šestém kole osamocený na poslední pozici ve skupině C.

Brňanky se chtějí revanšovat za minulou vysokou prohru o 42 bodů na palubovce Rivasu Madrid, která rozzlobila trenéra Jana Bobrovského. Ten si užil nervy i v sobotu, kdy jeho hráčky v ligovém utkání pouze o tři body porazily Trutnov. "V Madridu jsem si připadal, že se dívám na lyžařské závody ve slalomu. Soupeřky byly lyžařky a naše hráčky připomínaly slalomové tyčky. Něco podobného se opakovalo i při ligovém zápase v Trutnově. Postrádáme hráčky, které by byly ochotny skončit v souboji o míč i na zemi," uvedl Bobrovský.

Jeho tým však před dvěma týdny ukázal, že dokáže zabrat, když v Eurolize zdolal do té doby neporaženou Wislu Krakov. Bobrovský teď vymýšlí, jak v souboji s Gospičem eliminovat výtečnou střelbu chorvatských sokyň z tříbodového prostoru. Například v minulém utkání s Montpellierem hráčky Gospiče nasázely 15 trojek.

Hráčky pražského USK před týdnem doma podlehly favorizovanému Jekatěrinburgu, který přerušil minisérii dvou výher českých šampionek. Ty se teď s Bourges s bilancí dvou výher a tří porážek dělí o čtvrté místo ve skupině A a s optimismem hledí k duelu v Györu, který má jako nováček nejprestižnější evropské klubové soutěže bilanci jednoho vítězství a čtyř proher. "Naším jednoznačným cílem musí být vítězství. I proto, že všichni favorité, kteří v Györu už hráli před námi, tam dokázali vyhrát. A pokud chceme v Evropské lize uspět, měli bychom tam zvítězit i my," řekl asistent trenéra Lubora Blažka Ivan Beneš.

Na zápas s USK se obzvláště těší opora Györu Šujanová, která před sezonou právě pražský celek opustila a teď se zařadila ke klíčovým hráčkám maďarského týmu. V lize v průměru dosahuje 13 bodů a šesti doskoků, v Eurolize se pravidelně dostává na "poloviční" čísla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články