Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bohačík už si zvykl na život z bubliny do bubliny: Hlavně že můžeme hrát

I zavřený v "bublině" ve Vilniusu je basketbalista Jaromír Bohačík natěšený na zápasy kvalifikace mistrovství Evropy. Opora týmu kouče Ronena Ginzburga se těší na páteční zápas s Belgií i na nedělní proti Dánsku, protože jeho Štrasburk kvůli opatřením proti koronavirové pandemii za listopad sehrál jediný zápas - v Lize mistrů proti Rytasu Vilnius. Oba zápasy českého týmu můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Jaromír Bohačík
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

"Poslední dobou byl lockdown. V podstatě je to jen cesta na trénink a z tréninku, jinak jsme byli doma. My ve Štrasburku jsme neměli ani jednoho nakaženého za celou dobu, asi jako jediný tým. A nikdo nechce být ten první, opravdu se hlídáme. Takže jsem přišel z bubliny do bubliny, nic se nemění," řekl Bohačík v on-line rozhovoru s českými novináři.

Na reprezentační akci se jeden z tahounů týmu, který na loňském mistrovství světa v Číně dosáhl historického šestého místa, moc těšil. "Většinou když do reprezentace cestujete z Nymburka, tak je nových tváří pět šest, teď je to jiné. Kluky jsem dlouho neviděl, je fajn promluvit si, pokecat a zanadávat si v češtině. Otravoval jsem je dlouho předtím, užili si mě dost," usmíval se Bohačík, který odešel z Nymburka do Štrasburku po minulé sezoně.

Ve Vilniusu se ale musejí reprezentanti vyrovnat s tím, že i v hotelu tráví kvůli litevským nařízením čas sami na pokoji a výjimkou není ani stravování. "Je to otravné, nebudu lhát. Jste sám na pokoji, jídlo si vyzvednete na talíři, vracíte se na pokoj, koukáte u oběda do mobilu. Umocněno je to tím, že jsme tu docela brzy před zápasy, trávíme tu delší čas," poukázal Bohačík na pondělní příjezd do litevské bubliny.

"Na druhou stranu se to až tak extrémně neliší od toho, když jedeme na dvojzápas ať s reprezentací, nebo v Lize mistrů. Nemáte stejně moc času a energie procházet město, starat se o památky. Program není tak odlišný. Jsme hlavně všichni rádi, že vůbec můžeme hrát. Nad pravidly je někdy otazník, zdají se trochu zvláštní, ale všichni je chceme dodržovat a hrát. Zažili jsme, jaké je být dlouho bez toho," prohlásil Bohačík.

Zatím si ani nemůže vychutnávat angažmá ve Štrasburku, jak by si představoval. "Zabydlel jsem se tam, a než přišel lockdown, bylo to velice příjemné, to poznávání místa a celkově. Teď je to basketbalová klasika - trénink, jídlo, pak doma na gauči u Netflixu. To je v podstatě jedno, kde jste. Co se týká basketbalu, pořád to ještě trochu skřípe, ale jsme úplně nový tým a před sezonou jsme se připravovali, že to bude možná trochu trvat, než si to sedne," uvedl osmadvacetiletý rodák z Ostravy.

Věří, že tým půjde výkonnostně nahoru a posune se ze současného 11. místa francouzské ligy výš. "Doufáme, že po reprezentačním okně do toho vlijeme o trochu víc energie a výsledky budou lepší," řekl Bohačík. Sám se chce rychle vrátit do formy a hrát větší roli podobně jako v Nymburce a reprezentaci.

"Je to součást několika faktorů, nejvíc asi to, že neumím poslední dobou trefit balon do díry. To se pak těžko víc zapracovává do hry a člověk se těžko stává viditelnějším. Ale jsem rád, že jsem se tak nějak vyhrabal z té pauzy před sezonou. Neměl jsem kvůli zranění skoro žádnou přípravu s týmem. Věřím, že naskočím do toho dennodenního kolotoče, co mi vyhovuje, budu se cítit líp a líp," dodal Bohačík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články