Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Basketbalová reprezentace má nového kapitána, při Hrubanově absenci ji povede Šiřina

Kapitánem národního týmu basketbalistů bude v kvalifikaci mistrovství Evropy ve Vilniusu opavský rozehrávač Jakub Šiřina. Nejlepší ligový střelec zastoupí ve funkci absentujícího křídelníka Nymburku Vojtěcha Hrubana. V litevské "bublině" sehrají svěřenci trenéra Ronena Ginzburga v pátek utkání s Belgií a v neděli s Dánskem. Přímý přenos obou zápasů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Šiřina, který je v současné nominaci jedním ze sedmi zástupců úspěšného týmu z loňského mistrovství světa v Číně, dostal dodatečný dárek k sobotním 33. narozeninám.

"Nečekal jsem to. Bylo to pro mě překvapení. Spíš to beru jako záskok za Vojtu, který se nemůže zúčastnit tohoto 'okna'. Prostě jako náhrada v situaci, jaká je," uvedl Šiřina v tiskové zprávě České basketbalové federace.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté odletěli do Vilniusu. Chceme vyzkoušet mladé, hlásí Ginzburg

Hruban převzal roli kapitána po Pavlu Pumprlovi, jenž se rozhodl po šestém místě na světovém šampionátu ukončit reprezentační kariéru. V nové roli vedl tým poprvé v únorových duelech kvalifikace ME v Pardubicích proti Dánsku (75:71) a ve Vilniusu proti Litvě (89:97). Po nedávném narození syna dal ale tentokrát přednost rodině.

Basketbalisté se do Vilniusu přesunuli v pondělí a Ginzburg jmenoval kapitána po prvním tréninku v dějišti. "Nikdy žádné zápisné do pozice kapitána nebylo. Funkce jsou víceméně jednoduché - řekneme si dresscode a pak nějaké předzápasové rituály. Jinak máme dobrou partu, takže tam není co korigovat. Tím to má kapitán lehčí," dodal Šiřina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články