Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Ostrava bez Bohačíka prohrála v dohrávce NBL s Děčínem

Po dvou porážkách basketbalisté Děčína v lize zvítězili nad Ostravou a vystřídali ji na osmém místě tabulky. Tomáš Pomikálek přispěl k výhře 22 body, o bod méně dal jeho spoluhráč Filip Kroutil. Nové huti citelně chyběl pivot Petr Bohačík.

Utkání Děčín - Ostrava
zdroj: isifa/MAFRA autor: Ondřej Bičiště

"Kvůli tomu jsme prohráli na doskoku (31:44) s Děčínem, který letos prohrál v této statistice snad s každým. Bohačík, to je třináct doskoků do plusu, deset až dvanáct bodů do plusu, ale především klid a zkušenost," uvedl ostravský kouč Peter Bálint.

"Využili jsme toho, že Ostrava přijela bez Petra Bohačíka, což je nejlépe doskakující a nejužitečnější hráč ligy. Bylo to znát a měli jsme sedmnáct útočných doskoků, což jindy nemáme," řekl domácí trenér Tomáš Grepl.

"Po našem maratonu, kdy jsme v osmi dnech odehráli čtyři zápasy, nebyl náš výkon příliš dobrý. I proto si výhry vážíme," dodal.

Děčínu pro změnu chyběl pod košem Martin Mach, za kterého zaskočil osmatřicetiletý Robert Landa, nynější šéftrenér mládeže si zahrál za Děčín poprvé od sezony 2018/19.

"Sám se nám nabídl a za jeho odehrané čtyři a půl minuty jsem rád. Všechny týmy v soutěži jsou zkušenější než my, ale teď se to při absenci Bohačíka vyrovnalo," uvedl Grepl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články