Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Basketbalová federace je v problémech, pozdě zažádala o stamilionovou státní dotaci

Česká basketbalová federace kvůli pozdnímu podání žádosti přišla prozatím o nárok na státní dotaci, která by podle deníku Blesk činila 123 milionů korun. Vedení federace, která bude v září v Praze pořádat jednu ze skupin mistrovství Evropy mužů, o nápravě jedná s Národní sportovní agenturou (NSA). Podle informací Blesku basketbalisté podali žádost kvůli úřednické chybě 14 minut po stanovené lhůtě.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká basketbalová federace pozdě zažádala o stamilionovou státní dotaci

"Česká basketbalová federace nepodala včas žádost o dotaci v rámci podpory sportovních svazů. Proto podle zákona tak nemohla být přijata ani hodnocena," řekl listu mluvčí NSA Jakub Večerka. Odvolání ani opravné podání není možné.

"Samozřejmě nechceme nechat žádný sportovní svaz padnout. Proto s právními experty řešíme, jestli existuje legální možnost, jak finance basketbalové federaci poskytnout. Klíčové pro nás je, aby ta možnost byla transparentní a podle zákona," uvedl Večerka.

Loni basketbal obdržel od státu 133 milionů, pátou nejvyšší dotaci mezi sportovními svazy. Letos jsou dotace na sport nižší.

Předseda basketbalové federace Miroslav Jansta věří, že se záležitost povede vyřešit. "Došlo k administrativní chybě při podání žádosti. Naši právníci komunikují s právníky NSA ohledně řešení dané situace, což s námi agentura řeší velmi pozitivně. Pro nás to zatím neznamená vůbec nic, federace normálně funguje. Všechno platíme, závazky dodržujeme a jsme zabezpečeni tak, aby to tak i pokračovalo," řekl Jansta Blesku.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články