Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nepamatuji takovou natěšenost na reprezentaci, řekl po návratu Bohačík. Nově hledá angažmá

Dlouho bojoval se zraněnou Achillovou šlachou, kvůli níž od února neodehrál jediný soutěžní zápas. Nyní je ale Jaromír Bohačík stoprocentně fit a už se nemůže dočkat letních duelů kvalifikace o postup na mistrovství světa 2023, v nichž by rád byl i přes pauzu platným členem české reprezentace. Zároveň třicetiletý hráč přiznal, že si po konci smlouvy ve Štrasburku hledá nové angažmá.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté se připravují na našlapané léto. Vše odstartuje pokračování kvalifikace MS

"Osobně můžu říct, že jsem zdravý a připraven plnohodnotně nastoupit do kempu. Příprava na toto okno je trochu delší než u těch předešlých. Věřím, že něco naběhám, abych se zase cítil ve hře pět na pět komfortně," řekl Bohačík.

Jeden z hlavních střeleckých lídrů národního týmu na mistrovství světa 2019 se zranil v únoru. Podobně jako u reprezentačního spoluhráče Vojtěcha Hrubana ho trápil zánět úponu Achillovy šlachy. "Já jsem to zprvu ignoroval, protože to nebylo, co se bolesti týče, nic hrozného. V zápase proti Lyonu jsem ale dopadl protihráči na nohu, ta se mi zvrtla a vzalo to i tu achilovku," vyprávěl Bohačík.

Po prvotní léčbě ve Francii se s klubem domluvil na návštěvě v Praze u profesora Pavla Koláře. "Tam se ta diagnóza trochu lišila, takže jsme následovali pana profesora a dalo se to dohromady," uvedl Bohačík.

Sezonu proto bývalý hráč Nymburka, Prostějova nebo USK Praha hodnotil rozporuplně. Před jeho zraněním se dařilo i Štrasburku, klub bojoval v Lize mistrů a držel se v domácí soutěži na čtvrtém místě. Poté ale jeho forma klesla.

"Ne že by to se mnou mělo něco společného, to bych si netroufl říct, ale kluci prohráli snad sedm zápasů v poslední vteřině střelou s klaksonem. To v tak vyrovnané lize, jako je ve Francii, bolí a hraje velkou roli. V play-off se dostali v prvním kole na Monako a to bylo těžké. Konec sezony se nepovedl," řekl Bohačík s tím, že zklamání panovalo i ve vedení klubu.

Třicetiletý basketbalista proto vyhlíží v létě novou kapitolu. "Už si ani nepamatuju, jak je to dlouho, co jsem se do reprezentace takhle těšil. Zranil jsem se koncem února, od té doby jsem dělal suchou přípravu a k basketu si nečuchl," řekl Bohačík.

Fakt, že by proti Bosně a Hercegovině nastoupil do soutěžního zápasu po více než čtyřměsíční pauze, ho neděsí. "Naštěstí jsem už pár zápasů v životě hrál, takže mě to neznervózňuje. Nenovy (Ginzburgovy) tréninky jsou navíc hodně pět na pět," podotkl rodák z Ostravy.

Dlouholetý reprezentant bude během léta hledat i další klubové angažmá. Ve Štrasburku mu skončila smlouva. "Zatím jsme to neřešili. Asi zavolám agentovi, protože je to podruhé, co tuhle otázku slyším a neumím na ni odpovědět. Díváme se po dalších příležitostech a doufám, že se najde něco fajn," přál si Bohačík.

Konkrétní přání ale nemá. "V tomhle jsem na svého agenta hodný, protože mu to nijak nespecifikuju a čekám, s čím přijde. Svět je velký, ale chtěl bych se držet v Evropě. Asi nemám turistické sklony jako Ondra Balvín s Patrikem Audou," řekl v narážce na reprezentační spoluhráče, kteří minulou sezonu působili v Japonsku.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články