Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Basketbalistky v poslední přípravě podlehly Británii

Praha – České basketbalistky v posledním přípravném utkání před kvalifikací o olympijské hry selhaly a prohrály s Velkou Británií 57:81. Češkám utkání vůbec nevyšlo, dopouštěly se velkého množství ztrát a daly Britkám šanci oplatit úterní porážku 56:67. Češky tak zakončily přípravu s bilancí čtyř výher a šesti porážek.

Basketbalistky na Británii nestačily
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Reprezentantkám se tragicky nepovedl vstup do utkání. Britky od začátku vytáhly obranu až na jejich polovinu a nutily soupeřky k chybám při rozehrávce. Hned první tři české útoky skončily ztrátou a jen za první čtvrtinu přišly domácí hráčky o sedm míčů. A jelikož se jim nedařila ani střelba ze střední a dlouhé vzdálenosti, rychle prohrávaly o deset bodů.

Pak Češky sice zpřesnily hru a dostávaly se do zakončení, jenže v úvodu druhé čtvrtiny přišlo další polevení a silný britský tlak. Výsledkem byla šňůra Britek 13:1, po které vedly už o sedmnáct bodů. Až v druhé půli se Češky vzchopily, zlepšily obranu a soupeřkám se přestalo dařit. Ztráta se tak začala zmenšovat a minutu před koncem třetí čtvrtiny mohly Bartoňová s Elhotovou při brejku snížit už na pět bodů, jenže Bartoňová pokazila přihrávku.

Lubor Blažek, trenér: "Byl to nejhorší výkon za tři roky, co tenhle tým znám. Zápas nám vůbec nevyšel. Asi tam bylo podcenění. Zklamání je velké, ale teď není čas na brek. Kritika nemůže být úplně silná, aby se tým nedostával do nepohody. Já týmu stále věřím. Neberu to jako špatný začátek kvalifikace, ale spíše jako špatný konec přípravy."

Následovala další ztráta a Britky šly do poslední části s dvanáctibodovým náskokem, čímž definitivně rozhodly. Zlomené Češky rezignovaly a v poslední části jejich ztráta výrazně narostla.

Přísnější měřítko z českého týmu snesly v podstatě jen Veselá, autorka třinácti bodů, Burgrová a v obraně Kulichová. Jinak se trenér Blažek po většinu utkání spíše rozčiloval. Výkon jeho svěřenkyň mu určitě neusnadnil výběr konečné dvanáctky, s níž v sobotu odcestuje na kvalifikaci do Ankary.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články