Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Basketbalistky USK zvítězily v Evropské lize na půdě Villeneuve

Důležitý krok k postupu do další fáze Evropské ligy udělaly basketbalistky ZVVZ USK Praha. Ve 12. kole vyhrály zástupkyně českého basketbalu na palubovce francouzského Villeneuve 72:59 a zachovaly si naději na druhé místo ve skupině A. Ve zbylých dvou zápasech ale potřebují zdolat jak Šoproň, tak i Castors Braine.

Basketbalistky ZVVZ USK Praha
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Oba příští soupeři se dnes utkali spolu a Šoproň vyhrála v Belgii 66:61. Maďarský celek tak uhájil druhé místo před USK o jedinou výhru. Čtvrté Bourges a pátý Galatasaray ztrácí na USK jedno vítězství, ale mají lepší vzájemné zápasy.

"Šlo o první ze tří klíčových utkání ke splnění našeho cíle v podobě play-off. Bez tohoto vítězství by to pro nás už bylo těžké. Proto jsme opravdu rády, že jsme to zvládly," radovala se trenérka Natália Hejková.

České mistryně proti francouzskému celku z předměstí Lille předváděly svůj nejlepší basketbal v novém roce. Od konce první čtvrtiny si udržovaly vedení, které narostlo až na 19 bodů. Dobře si půjčovaly míč, přesně střílely a využívaly převahu pod košem.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK se výhrou ve Francii přiblížily postupu

Jenže postupně se začaly kupit chyby a ztráty míče, když jen Marta Xargayová ztratila devět míčů, a Pražanky dovolily domácím snížit na sedm bodů. V koncovce však nápor Villeneuve ustály a vybojovaly důležité vítězství.

Klíčovou postavou byla chorvatská pivotka Marija Režanová, která dala důležitých šest bodů v poslední pětiminutovce a nakonec nasbírala 20 bodů a 16 doskoků. DeWanna Bonnerová přidala 14 bodů a Amanda Zahuiová 13 bodů.

"Věděly jsme, že je to velmi důležité utkání a každá holka nechala na hřišti všechno. Bojovaly jsme a dělaly vše, co nám trenérka před zápasem řekla," hodnotila Režanová.

Utkání 12. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:

Villeneuve - ZVVZ USK Praha 59:72 (19:23, 29:42, 46:58)

Nejvíce bodů: Cousseinsová 15, Jovanovičová 10, Sy Diopová 9 - Režanová 20, Bonnerová 14, Zahuiová 13, Xargayová 12.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy