Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Basketbalistky USK přejely Boloňu a dále vedou skupinu

Čtvrtou výhru v Evropské lize vezou basketbalistky USK Praha z Itálie. Zvítězily v Boloni 90:69 a po šestém kole soutěže se dále drží na prvním místě ve skupině B s lepším skóre před druhým Mersinem. Právě turecký celek čeká svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové příští týden ve středu v hale na Královce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Boloňa – USK Praha

Nejlepší střelkyní vítězek byla australská opora Ezi Magbegorová, která si připsala 19 bodů a statistikám kralovala i se sedmi doskoky. Dvouciferný počet bodů za USK zaznamenaly také Nyara Saballyová (16), Valériane Ayayiová, María Condeová (obě 15) a Veronika Voráčková (11). Porážku italského celku neodvrátila ani bývalá hráčka Pražanek Ivana Dojkičová, jež dala 24 bodů.

"Nečekaly jsme, že to bude až takové. V podstatě od začátku jsme to režírovaly a podaly jsme velmi dobrý výkon v obraně. Ukázalo se, že ten náš široký kádr v útoku bude dělat problémy nejen Boloni, ale i jiným týmům. Soupeř měl problém, protože jsme měnily sestavu, hrály jsme na malé i na vysoké (hráčky) a kvalita naší obrany se těmi rotacemi nesnižovala, což je výborné. Dařilo se nám i střelecky a deset trojek je velmi slušné číslo. Bylo rozhodující, že jsme měly více dvouciferných hráček," řekla Hejková.

České šampionky daly prvních jedenáct bodů. Podílela se na tom dvěma trojkami Ayayiová, která se po reprezentační pauze vrátila do hry po zranění kotníku. Domácí tým se dočkal prvních bodů až po třech minutách a 21 sekundách, kdy proměnila oba trestné hody Dojkičová.

Než se ale Boloňa začala prosazovat i ze hry, byl stav 2:15. Na následnou sedmibodovou šňůru domácích Pražanky zareagovaly. Na začátku druhé čtvrtiny vedly už o 15 bodů a na poločasovou přestávku šly s pětadvacetibodovým náskokem (50:25), protože ve druhé desetiminutovce soupeřkám umožnily nastřílet pouhých 10 bodů.

Zbytek utkání byl už jen otázkou výše výhry USK. Boloňa i přes snahu nedokázala ve třetí čtvrtině zkorigovat stav pod dvacetibodovou ztrátu a v poslední části naopak náskok soupeře narostl na 37 bodů, nejvyšší rozdíl v utkání. Boloňa v závěru debakl zmírnila a poslední čtvrtinu nakonec vyhrála 25:17.

"V poslední čtvrtině, když jsme vystřídaly, tak se některé jejich hráčky chytily a výsledek kosmeticky upravovaly. Nic to neměnilo na tom, že rozdíl byl skutečně vysoký. Na Euroligu, i kdyby to bylo o 15 bodů, tak je to hodně. Přes dvacet je fajn," podotkla Hejková.

V sobotu čeká suverénky české scény v lize domácí zápas s druhým Chomutovem a pak už boj o udržení první pozice s Mersinem. "Je pro nás dobré, že máme v lize lepší zápas, ale s Mersinem to bude jiná káva. Hraje v poslední době velmi dobře, hlavně v útoku se jim daří. Ví, jak přitlačit soupeře. Připravíme se a uvidíme, jak zápas bude vypadat," dodala Hejková.

Evropská liga basketbalistek – 6. kolo:

Skupina B:

Virtus Boloňa – ZVVZ USK Praha 69:90 (15:28, 25:50, 44:73)

Nejvíce bodů: Dojkičová 24, Zandalasiniová 15, Pasaová 14 – Magbegorová 19, N. Saballyová 16, Ayayiová a Condeová po 15. Fauly: 15:16. Trestné hody: 20/15 – 9/8. Trojky: 4:10. Doskoky: 27:41.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články